Pendahulu La Liga Atletico Madrid Perkukuh Kedudukan Menang 2-0 Ke Atas Getafe

Diego Costa menjaringkan gol untuk Atletico Madrid tetapi ia datang bersama kos yang tinggi kerana kecederaan serius yang ditanggungnya selepas terlanggar tiang gol.

PENDAHULU Liga Sepanyol, Atlético Madrid memperkukuhkan kedudukan mereka dengan kelebihan tiga mata selepas menumpaskan Getafe 2-0 hasil jaringan gol Diego Godín dan Diego Costa.

Bagaimanapun kemenangan itu datang bersama kos yang tinggi kerana Costa mengalami kecederaan serius pada lututnya dan terpaksa diusung keluar.

Dengan perlawanan musim ini berbaki lima sahaja lagi, dan Barcelona kini sedang berhadapan dengan prestasi yang menurun,  Atletico berharap mereka dapat mengekalkan rentak tanpa Costa untuk muncul sebagai juara buat pertama kali dalam tempoh dua dekad.

Kali terakhir mereka memenangi La Liga ialah pada 1996 iaitu pasukan yang diketuai oleh pengurus sekarang, Diego Simeone.

Atletico kini memungut 82 mata, Madrid mengikuti rapat di tangga kedua dengan 79 mata dan Barcelona di tempat ketiga dengan 78.

Barcelona terpaksa menyerahkan kedudukan di tempat kedua kepada Real pada Sabtu selepas mereka tewas mengejut 1-0 kepada Granada tetapi Real terus memberi saingan kepada Atletico dengan menang besar 4-0 ke atas Almería.

Getafe: Jordi Codina, Alvaro Arroyo, Ruano Alexis, Lopez Rafa, Soto Roberto Lago, Antonio Juan Rodriguez, Pedro Mosquera, Sanchez Pedro Leon, Angel Lafita, Gimenez Diego Castro, Ciprian Marica, Mehdi Lacen (68'), Perez Adrian Colunga (57'), Jorge Sammir (80').

Simpanan: Julio Cesar, Lisandro Lopez, Pablo Sarabia, Fernandez Borja.

Atletico Madrid: Thibaut Courtois, Torres Juanfran, Joao Miranda, Diego Godin, Kasmirski Filipe Luis, Escudero Raul Garcia, Fernandez Gabi, Mata Mario Suarez, Jorge Koke, David Villa, da Silva Diego Costa, Lopez Adrian (62'), Cristian Rodriguez (86'), Ribas Diego (71').

Simpanan: Daniel Aranzubia, Cardoso Tiago, Toby Alderweireld, Jose Sosa.

Artikel Sebelum

Van Gaal Pengurus Baharu United?

Artikel Berikut

Artikel Lain