Chin Chai Tidak Mahu Dilantik Semula Sebagai Pengerusi Jawatankuasa Kejurulatihan & Latihan - Sukan | mStar

Chin Chai Tidak Mahu Dilantik Semula Sebagai Pengerusi Jawatankuasa Kejurulatihan & Latihan

KUALA LUMPUR: Pengerusi Jawatankuasa Kejurulatihan dan Latihan Persatuan Badminton Malaysia (BAM), Ng Chin Chai, tidak mahu menawarkan diri untuk jawatan tersebut pada penggal baharu berikutan prestasi buruk skuad negara pada Kejohanan Piala Sudirman.

Dalam kenyataan di laman web BAM hari ini, Ng memohon maaf kepada semua rakyat Malaysia atas kekalahan kepada pasukan bukan pilihan, Taiwan dan Jerman pada saingan peringkat Kumpulan C.

"Saya tidak ingin memberi sebarang alasan atas kegagalan ini dan ingin mengakui bahawa pasukan kita tidak cukup baik pada Piala Sudirman.

"Sebagai Pengerusi Jawatankuasa Kejurulatihan dan Latihan BAM, saya sebahagiannya bertanggungjawab atas kegagalan pasukan kita," katanya.

Malaysia gagal menempah tiket ke suku akhir Piala Sudirman yang sedang berlangsung di Stadium Putra Bukit Jalil di sini selepas kalah masing-masing 3-2 kepada Taiwan dan Jerman di peringkat kumpulan.

Ng, yang juga Setiausaha Kehormat BAM, berkata Presiden BAM Datuk Seri Mohd Nadzmi Salleh melantik beliau sebagai pengerusi jawatankuasa itu pada pemilihan lepas.

BAM akan mengadakan pemilihan sempena Mesyuarat Agung Tahunan (AGM) badan induk itu sebelum Julai ini dan Mohd Nadzmi sebelum ini menyatakan hasrat untuk tidak mempertahankan jawatannya itu.

"Oleh itu terdapat perubahan kepimpinan dalam BAM serta pasukan pengurusannya," katanya.

Sementara itu, ketika bercakap pada sidang media di sini Khamis, Ng bagaimanapun berkata beliau berharap untuk mempertahankan jawatan Setiausaha Agung badan itu yang dipegangnya sejak tiga tahun lepas. - BERNAMA

Artikel Sebelum

Artikel Berkaitan

Artikel Lain