Chin Chai Tidak Mahu Dilantik Semula Sebagai Pengerusi Jawatankuasa Kejurulatihan & Latihan

KUALA LUMPUR: Pengerusi Jawatankuasa Kejurulatihan dan Latihan Persatuan Badminton Malaysia (BAM), Ng Chin Chai, tidak mahu menawarkan diri untuk jawatan tersebut pada penggal baharu berikutan prestasi buruk skuad negara pada Kejohanan Piala Sudirman.

Dalam kenyataan di laman web BAM hari ini, Ng memohon maaf kepada semua rakyat Malaysia atas kekalahan kepada pasukan bukan pilihan, Taiwan dan Jerman pada saingan peringkat Kumpulan C.

"Saya tidak ingin memberi sebarang alasan atas kegagalan ini dan ingin mengakui bahawa pasukan kita tidak cukup baik pada Piala Sudirman.

"Sebagai Pengerusi Jawatankuasa Kejurulatihan dan Latihan BAM, saya sebahagiannya bertanggungjawab atas kegagalan pasukan kita," katanya.

Malaysia gagal menempah tiket ke suku akhir Piala Sudirman yang sedang berlangsung di Stadium Putra Bukit Jalil di sini selepas kalah masing-masing 3-2 kepada Taiwan dan Jerman di peringkat kumpulan.

Ng, yang juga Setiausaha Kehormat BAM, berkata Presiden BAM Datuk Seri Mohd Nadzmi Salleh melantik beliau sebagai pengerusi jawatankuasa itu pada pemilihan lepas.

BAM akan mengadakan pemilihan sempena Mesyuarat Agung Tahunan (AGM) badan induk itu sebelum Julai ini dan Mohd Nadzmi sebelum ini menyatakan hasrat untuk tidak mempertahankan jawatannya itu.

"Oleh itu terdapat perubahan kepimpinan dalam BAM serta pasukan pengurusannya," katanya.

Sementara itu, ketika bercakap pada sidang media di sini Khamis, Ng bagaimanapun berkata beliau berharap untuk mempertahankan jawatan Setiausaha Agung badan itu yang dipegangnya sejak tiga tahun lepas. - BERNAMA

Klik

Jom senyum bersama tersayang sambil menonton banyak pilihan prabayar sepanjang Ramadan, Syawal... hanya di NJOI Prepaid!

TIGA pilihan pek baharu bersama 16 saluran ala-carte untuk pelanggan NJOI sepanjang Syawal ini.

Sedih tak dapat beraya di kampung? Jom hidupkan suasana raya, menu Syawal boleh dihidang di mana-mana... Pek Ceria Raya kan ada!

TAK dapat balik kampung! Barangkali begitulah yang luahan dan keluhan kebanyakan kita yang menyambut 1 Syawal kali ini.

Laksana tanggungjawab perangi Covid-19, sumbangan mega Petronas saat krisis tiada sempadan – “Diharapkan Malaysia lebih kuat dan utuh di masa depan”

DENGAN keadaan yang tidak menentu ketika ini akibat pandemik Covid-19, terdapat keperluan bagi negara untuk bersama-sama menangani penularan wabak itu.

Check-out seleksi menyegarkan, menambah nikmatnya tradisi iftar... Kombo Cool Kathira, Cool Bandung memang berbaloi!

COOLBLOG Tradisi Cool Ramadan tampil dengan seleksi minuman Cool Kathira dan Cool Bandung.

Tak ada idea nak masak apa? Ini 5 program memasak menarik untuk anda tune in, no.2 paling kecoh!

LIMA program masakan terbaik yang boleh anda tonton secara streaming di Astro GO

Artikel Lain