Skuad Pelayaran Negara Sertai Kejohanan Pemanas Badan April Ini

KUALA LUMPUR: Kejohanan Perahu Layar Terbuka Myanmar 2013 yang akan berlangsung di pantai Ngwe Saung dari 4 hingga 8 April menjadi medan pemanas badan buat atlet pelayaran negara menghadapi Temasya Sukan SEA Myanmar pada Disember ini.

Pengurus Besar Persatuan Perahu Layar Malaysia (MYA) Mohd Afendy Abdullah berkata 18 pelayar negara daripada skuad elit dan pelapis telah dipilih untuk menyertai kejohanan itu.

"Saya harap pelayar negara mengguna sebaik mungkin peluang ini untuk memperbaiki kelemahan masing-masing kerana venue kejohanan tersebut adalah lokasi sama yang akan digunakan pada Sukan SEA nanti," katanya.

Mohd Afendy berkata pelayar negara sebelum ini tidak berpeluang beraksi di venue tersebut kerana pihak pengurusan tidak membenarkan orang luar masuk.

"Saya harap pelayar kita tidak kekok ketika beraksi di Sukan SEA nanti memandangkan mereka berpeluang menggunakan venue sebelum temasya bermula," katanya.

Beliau menjelaskan skuad elit utama negara tidak dapat turut sama pada kejohanan itu kerana kebanyakan mereka akan menduduki peperiksaan di institusi pengajian tinggi masing-masing awal April nanti.

Untuk rekod, ketika edisi Sukan SEA Indonesia 2011, skuad pelayaran negara gagal meraih emas sebaliknya hanya mampu membawa pulang dua pingat perak dan sebutir gangsa.-BERNAMA

Klik

Bandar unik, gaya hidup masa kini... Inilah keistimewaan Putrajaya

PUTRAJAYA bakal menjadi bandar seimbang yang bukan sahaja menumpukan aspek pentadbiran kerajaan, bahkan sektor swasta.

Ayuh utamakan keselamatan pekerja! Jom sasar kurangkan kecederaan, penyakit di tempat kerja

KESELAMATAN dan kesihatan dalam kalangan pekerja perlu sentiasa menjadi keutamaan.

Semua ada! Menu dunia, lokasi menarik lengkapkan pakej Australia... destinasi ‘wish list’ percutian anda

AUSTRALIA bukan sahaja mempunyai pelbagai lokasi menarik tetapi menawarkan pelbagai pilihan makanan halal yang cukup mudah diakses di mana sahaja.

Kajian semula tarif IWK amat diperlukan untuk penjagaan alam sekitar dan kebersihan awam

DALAM usaha untuk mengekang penularan pandemik Covid-19 di seluruh dunia, banyak perniagaan yang terpaksa gulung tikar ketika tempoh PKP.

Wow! Usahawan dedah bagaimana SOP mampu jadikan bisnesnya lebih power

FRASA 'SOP' (Prosedur Operasi Standard) telah menjadi buah mulut dalam kalangan rakyat Malaysia sejak PKP (Perintah Kawalan Pergerakan) dimulakan pada bulan Mac 2020.

Artikel Lain

Malaysia catat 9 kes positif Covid-19