A. Razak Menang Jawatan Presiden MGF Selepas Prof Dr Zakaria Tarik Diri

KUALA LUMPUR: Jawatan Presiden Persekutuan Gimnastik Malaysia (MGF) yang disandang oleh Prof Datuk Dr Zakaria Ahmad selama 35 tahun akhirnya bertukar tangan pada pemilihan persekutuan itu, di sini, Sabtu.

Timbalan Presiden MGF, A. Razak Mat Amin memenangi jawatan itu tanpa bertanding apabila Prof Dr Zakaria menarik diri pada Mesyuarat Agung Tahunan (AGM) ke-18 di Majlis Olimpik Malaysia (MOM) di sini.

Jawatan presiden itu menyaksikan pertandingan satu lawan satu namun Prof Dr Zakaria menarik diri di saat akhir untuk memberi laluan kepada A. Razak memimpin badan sukan itu.

"Ini merupakan satu tanggungjawab dan cabaran besar...saya ingin menyegarkan semula minat sukan gimnastik di kalangan orang ramai," kata A. Razak, yang juga Presiden Persatuan Gimnastik Terengganu, kepada Bernama, selepas diumumkan sebagai presiden baharu.

Beliau berkata cabaran yang paling utama terpaksa dihadapinya adalah untuk membawa skuad gimnastik negara ke Sukan Olimpik pada 2016 dan 2020 nanti.

Beliau juga berhasrat untuk memberi tumpuan kepada pembangunan sukan itu dari peringkat akar umbi agar skuad kebangsaan tidak menghadapi ketandusan atlet untuk kejohanan antarabangsa.

Senarai Pemegang Jawatan MGF:

Presiden: A. Razak Mat Amin (Terengganu)

Timbalan Presiden: Kaurgit Kaur (Selangor) Naib Presiden: Datuk Tan Gin Soon (Pulau Pinang), Azmi Hassan (Putrajaya), Petrina Low Lai Hun (Kuala Lumpur).

Setiausaha Kehormat: N.Shanmugarajah.

BERNAMA

Klik

Wow! Usahawan dedah bagaimana SOP mampu jadikan bisnesnya lebih power

FRASA 'SOP' (Prosedur Operasi Standard) telah menjadi buah mulut dalam kalangan rakyat Malaysia sejak PKP (Perintah Kawalan Pergerakan) dimulakan pada bulan Mac 2020.

Semua ada! Menu dunia, lokasi menarik lengkapkan pakej Australia... destinasi ‘wish list’ percutian anda

AUSTRALIA bukan sahaja mempunyai pelbagai lokasi menarik tetapi menawarkan pelbagai pilihan makanan halal yang cukup mudah diakses di mana sahaja.

Ayuh utamakan keselamatan pekerja! Jom sasar kurangkan kecederaan, penyakit di tempat kerja

KESELAMATAN dan kesihatan dalam kalangan pekerja perlu sentiasa menjadi keutamaan.

Kajian semula tarif IWK amat diperlukan untuk penjagaan alam sekitar dan kebersihan awam

DALAM usaha untuk mengekang penularan pandemik Covid-19 di seluruh dunia, banyak perniagaan yang terpaksa gulung tikar ketika tempoh PKP.

Covid-19: Seminar Dr Azizan diteruskan secara online, tapi auranya ‘fuhhh’ macam buat dalam dewan besar - “Kami tak nak tangguh kejayaan anda”

PENULARAN wabak Covid-19 semakin meruncing berikutan peningkatan mendadak jumlah kes jangkitan virus itu di Malaysia.

Artikel Lain