Butler Mula Risau Dengan Kelibat Penyerang Import, Folan - Sukan | mStar

Butler Mula Risau Dengan Kelibat Penyerang Import, Folan

KUALA TERENGGANU: Ketandusan jaringan penyerang import Caleb Colman Folan dalam saingan Liga Super musim ini amat menggusarkan ketua jurulatih T-Team, Peter Butler.

Selepas tujuh perlawanan, Folan masih gagal menemui sentuhan jaringan sehingga Butler terpaksa memberi teguran dan peringatan kepada pemain berusia 30 tahun itu supaya bertindak segera.

"Selepas tujuh perlawanan, pemain itu kurang berkeyakinan. Saya harap beliau boleh melakukan jaringan bagi memulihkan semangat dan keyakinan pasukan," kata Butler merangkap pengurus pasukan kelab negeri itu di sini, Rabu.

Prestasi pasukan tersebut mula menampakkan kemerosotan apabila hanya mencapai satu kemenangan dan terpaksa menghuni tangga ke-11 dalam carta kedudukan.

T-Team hanya mencatatkan lima jaringan sepanjang tujuh perlawanan.

Butler berkata, pasukan itu mengalami masalah kekurangan penyerang dan usaha memburu gol terletak di bahu Folan.

Beliau menegaskan bekas pemain kelab dari England itu, yang beraksi antara lain kelab Leeds United dan Middlesborough, perlu bangkit dan membuktikan kewibawaannya pada perlawanan menentang Negeri Sembilan, Jumaat ini.

Butler bagaimanapun sudah boleh menarik nafas lega dengan kehadiran semula tonggak pertahanan Mohd Nuraliff Zainal Abidin pada perlawanan menentang Negeri Sembilan di Paroi nanti.

Sebelum ini, Mohd Nuraliff mengalami kecederaan di bahagian kepala semasa menentang pasukan Johor Darul Takzim baru-baru ini.

Butler berharap dengan kehadiran pemain itu, pasukan T-Team akan lebih mantap dan seterusnya berjaya menundukan Negeri Sembilan nanti. - BERNAMA

Artikel Sebelum

Artikel Berkaitan

Artikel Lain