David Beckham Kini Berlatih Bersama Skuad Arsenal

ARSENAL mengesahkan yang bintang bolasepak dunia, David Beckham, 37, kini sedang menjalani latihan untuk tempoh tiga minggu bersama kelab itu tetapi menafikan mereka dalam proses untuk mendapatkan tanda tangannya.

Pengurus Arsenal, Arsene Wenger berkata, Beckham sendiri telah menelefonnya baru-baru ini menyatakan hasratnya untuk turun berlatih bersama skuad utama kelab itu.

"Tujuannya hanya satu iaitu untuk terus kekal cergas sementara menunggu masa yang sesuai untuk dia menentukan masa depan bolasepaknya.

"Saya menerima permintaannya untuk turun berlatih bersama skuad kami kerana dia adalah seorang profesional yang tulin dan kehadirannya memberi impak positif kepada pemain-pemain muda Arsenal kerana mereka memandang tinggi akan komitmennya ke atas bolasepak," ujar Wenger.

Bekas kapten England itu mula turun berlatih bersama skuad utama Arsenal pada pagi Selasa dengan menyarung baju panas latihan bernombor 29 iaitu nombor jersi yang pernah dipakai oleh Marouane Chamakh yang kini sedang dalam pinjaman ke West Ham.

Wenger menambah: “Jika anda tengok dia berlatih, anda akan dengan segera berkata yang dia adalah seorang yang sangat fantastik. Selepas latihan tamat dia masih berada di atas padang bersama-sama pemain muda menurunkan apa juga ilmu yang ada kepada mereka dan itulah antara sebab mengapa saya menerimanya untuk berlatih bersama kami."

Beckham kini adalah pemain bebas selepas kontrak lima setengah tahunnya bersama kelab Amerika, LA Galaxy tamat bulan lalu.

Ketika bersama LA, Beckham telah memenangi dua kejuaraan liga kebangsaan.

Artikel Sebelum

WTA: Keputusan Terbuka Paris

Artikel Berikut

AC Milan, Juventus Minat Balotelli

Klik

Duka Covid-19 seakan terubat, TNB sinari hidup golongan memerlukan, agih zakat cecah RM4.36 juta

TNB tampil dengan inisiatif perkongsian rezeki melalui pengagihan wang wakalah zakatnya ke seluruh pelusuk tanah air.

Berkongsi rezeki... itulah maksud di sebalik amalan membayar cukai

HARI ini, Malaysia dilanda krisis pandemik Covid-19 yang telah memberi banyak kesan kepada semua lapisan masyarakat.

Ketahui 7 cara mudah sediakan makanan di rumah

SEBENARNYA tak susah untuk menaik taraf ruang peribadi anda terutamanya dapur bagi memudahkan dan melancarkan hari-hari anda di rumah.

Covid-19 bukan sekadar pandemik, buktikan kepentingan dunia digital... dorong MYNIC lebih rancak bantu bisnes online

MYNIC menawarkan program latihan pemasaran digital, dengan membawa perniagaan luar talian ke dalam talian dan seterusnya menghadapi pasaran ekonomi digital global.

Artikel Lain