Berba Luahkan Perasaan Melalui Facebook & Ingin Berpindah - Sukan | mStar

Berba Luahkan Perasaan Melalui Facebook & Ingin Berpindah

Berbatov ingin meninggalkan Manchester United kerana kecewa.
Berbatov ingin meninggalkan Manchester United kerana kecewa.

DIMITAR BERBATOV pada Ahad melemparkan rasa kecewanya dalam ruangan Facebook dengan berkata dia tidak mempunyai pilihan melainkan meninggalkan Manchester United menjelang musim panas ini.

Pemain yang dibeli oleh United pada harga £30.75 juta ini empat tahun lalu berkata, jika diberi pilihan beliau mahu terus kekal bersama United tetapi untuk sebab yang tidak diketahui, peluangnya bermain menjadi semakin tipis dan oleh yang demikian, perpindahan adalah opsyen yang terbaik.

Dan untuk itu Berba,31, berkata, Sir Alex Ferguson akan bersetuju untuk melepaskannya jika ada kelab yang sanggup membayar £5 juta untuk khidmatnya.

Kontrak Berba bersama United tamat penghujung musim lalu dan United telah menyambung kontraknya selama semusim lagi.

United mengamalkan polisi tidak menawarkan kontrak melebihi satu musim kepada mana-mana pemain yang telah mencecah umur 31 tahun dan ke atas.

Pemain-pemain berumur seperti Ryan Giggs dan Paul Schole semuanya diberi kontrak setahun dan akan diperbaharui pada setiap hujung musim sekiranya khidmat mereka masih diperlukan.

“Hakikatnya saya sangat menyayangi kelab ini tetapi saya tidak ada gunanya kepada kelab ini jika saya tidak diturunkan bermain.

“Tetapi untuk sebab yang tidak diketahui, saya tidak akan dipilih untuk bermain dan jika ada pun peluangnya sangat terhad, jadi adalah lebih baik saya ucapkan selamat tinggal kepada semua dan berpindah ke kelab lain," ujarnya.

Kata Berba lagi, sebagai pemain profesional, beliau ingin terus bermain bukannya berada di bangku simpanan sepanjang musim.

Malah kata bekas pemain Tottenham itu, beliau sendiri telah bertanya kepada Ferguson apakah benar, United meletakkan harga yang tinggi kepada perpindahannya iaitu sehingga £10 juta.

Tetapi pengurus United itu menafikannya. Sebaliknya kata Berba, Ferguson hanya meletakkan harga £5 juta sahaja.

Artikel Berikut

Man United Kekal Pasukan Terkaya Dunia

Artikel Berkaitan

Klik

default image

Teknologi analitik data raya asas pelaksanaan inisiatif kerajaan masa depan – Saifuddin Nasution

PROGRAM Subsidi Petrol merupakan inisiatif kerajaan untuk meringankan beban isi rumah berpendapatan rendah melalui pengagihan semula subsidi petrol.

default image

Pelan Pembangunan KL... inilah harapan warga kota

INFRASTRUKTUR dan pengurusan bandar yang lebih baik merupakan perkara teratas dalam senarai Pelan Struktur Kuala Lumpur 2040 (PSKL) yang ingini penduduk Kuala Lumpur.

default image

Culas bayar cukai kena penalti 300 peratus, ketahui 10 fakta penting Program Khas Pengakuan Cukai Secara Sukarela

HANGAT diperkatakan mengenai isu melunaskan cukai dan masih ada yang culas untuk melaksanakan tanggungjawab sebagai pembayar cukai. 

default image

Jom bantu bayar balik pinjaman PTPTN pekerja! Pelepasan cukai antara 7 kelebihan untuk dinikmati majikan

HUBUNGAN majikan dan pekerja ibarat irama dan lagu, kedua-duanya saling memerlukan antara satu sama lain demi kelangsungan operasi syarikat.

default image

Percutian travel tren janjikan servis 'awesome' dan 1,001 pengalaman menakjubkan!

TRAVEL serata dunia lebih pantas dengan menggunakan kapal terbang tetapi amat menyeronokan jika tren menjadi pilihan.

Artikel Lain