Yunus Berang Kekalahan Anak Didik, Anggap Aksi Terburuk Liga Super Musim Ini - Sukan | mStar

Yunus Berang Kekalahan Anak Didik, Anggap Aksi Terburuk Liga Super Musim Ini

KUALA TERENGGANU: Kekalahan memalukan 1-4 pasukan T-Team ke atas Selangor PKNS di laman sendiri malam Jumaat mengundang kemarahan pengendalinya, Yunus Alif yang menganggap permainan terburuk anak buahnya sepanjang kempen Liga Super musim ini.

Tanpa sebarang kemenangan dalam dua perlawanan, Yunus perlu mencari ramuan menyekat segera prestasi merudum sekaligus memperbaiki kedudukan penyu muda dalam carta liga.

"Saya cukup kecewa melihat rentak permainan pemain saya yang begitu buruk dan memalukan tidak pernah terjadi sebelum ini.

"Semua posisi longgar dan mudah dibolosi pihak lawan gara-gara terlalu yakin terhadap pasukan lawan," katanya ketika diminta mengulas mengenai aksi hambar perlawanan malam Jumaat.

Yunus berkata apa yang lebih mengecewakan lagi hasrat T-Team untuk menjarakkan keselesaan kedudukan di tangga keempat dengan 19 mata dalam carta liga tidak kesampaian dan berkemungkinan mampu dirampas oleh Negeri Sembilan yang kekurangan satu perlawanan dengan 18 mata, mahupun Selangor (17 mata).

Jelasnya beliau sedar pasukan lawan mempamerkan rentak yang pantas, berbeza dengan sebelumnya, dan ini memerangkap barisan pertahanan T-Team yang dilihat agak leka walaupun telah diberikan peringatan dan nasihat.

"Oleh itu saya akan buat rombakan besar-besaran yang mana-mana posisi didapati tidak kemas akan diganti. Kita tidak mahu perkara ini berterusan bagi meneruskan perjuangan liga yang akan memasuki babak kedua tidak lama lagi," katanya.

Yunus berkata pemain import baru dari Brazil, Marco Tulio Lopes Silva telah diturunkan buat pertama kali pada malam tadi namun gagal membantu di bahagian serangan.

"Mungkin beliau masih terlalu baru dengan pasukan kita menyebabkan dia tidak dapat keserasian dengan pemain-pemain yang lain. Walau apapun kita harap dia mampu menyerlah dalam perlawanan akan datang," katanya. - BERNAMA

T-Team , Selangor PKNS , Yunus Alif , Liga Super

Artikel Sebelum

Artikel Berikut

Jadual Liga Perdana Inggeris

Artikel Berkaitan

Lebih Artikel

Ustazah sekolah dikhuatiri hilang