“Takut gastrik kot” - Ralit jamah bekal dalam Dewan Rakyat, Syed Saddiq ‘dibahan’ netizen... ada juga puji!

Gambar Syed Saddiq sedang menjamah bekal makanan menjadi tular selepas ia dimuat naik oleh Facebook Friends of Biru.

DUA keping gambar yang memperlihatkan Ahli Parlimen Muar, Syed Saddiq Syed Abdul Rahman sedang menjamah makanan ketika Dewan Rakyat sedang bersidang, hangat diperkatakan netizen.

Gambar yang dimuat naik oleh laman Facebook Friends of Biru pada Khamis memaparkan bekas Menteri Belia dan Sukan itu asyik menjamah makanan dalam sebuah bekas plastik yang diletakkan di atas mejanya.

ARTIKEL BERKAITAN: Gambar Syed Saddiq di aplikasi cari jodoh Tinder, rupa-rupanya dah tular dulu di Indonesia - “Ricky pun boleh”

Sambil mengunyah, wakil rakyat muda itu sesekali menaip sesuatu pada komputer ribanya tanpa menyedari gelagatnya yang sedang dirakam.

"Dalam Dewan Rakyat mana boleh sesuka hati bawa bekal dan makan. Tetapi tengoklah kelaku cucu atok sorang ni, siap bawa bekal lagi makan dalam Dewan Rakyat.

"Apa dia ingat Dewan Rakyat ni tak ada peraturan ke? Ingat Dewan rakyat ni Atok dia punya ke?" demikian kapsyen yang dimuat naik bersama gambar beliau.



Posting yang dimuat naik di Facebook Friends of Biru pada Khamis.

Difahamkan, 'kejadian' tersebut berlaku sewaktu Dewan Rakyat bersidang pada pagi tadi.

Laman Friends of Biru itu bagaimanapun tidak menyatakan gerangan individu yang merakamkan gelagat Syed Saddiq.

Gambar tersebut yang kini mulai tular di media sosial mengundang komen dan reaksi pelbagai daripada netizen.



Antara komen netizen terhadap perkongsian Friends of Biru.

"Tidak menghormati Dewan Rakyat dan Speaker. Tidak ada adab," komen seorang pelayar.

"Gigih sungguh buat kerja sambil makan. Takut gastrik kot," komen seorang lagi.

"Takde masalah pun bawa bekal. Lagi elok lah tu. Kita dari kecik sampai besar pun masih bawa bekal... dulu mak buatkan bekal, sekarang sendiri buatkan bekal. Tapi kalau makan dalam dewan tu, rasanya tak boleh kot," komen seorang lagi netizen.

Nak macam-macam info? Join grup Telegram mStar!

Syed Saddiq, makan, bekal, Dewan Rakyat

Artikel Berkaitan

Klik

Wow! Usahawan dedah bagaimana SOP mampu jadikan bisnesnya lebih power

FRASA 'SOP' (Prosedur Operasi Standard) telah menjadi buah mulut dalam kalangan rakyat Malaysia sejak PKP (Perintah Kawalan Pergerakan) dimulakan pada bulan Mac 2020.

Kajian semula tarif IWK amat diperlukan untuk penjagaan alam sekitar dan kebersihan awam

DALAM usaha untuk mengekang penularan pandemik Covid-19 di seluruh dunia, banyak perniagaan yang terpaksa gulung tikar ketika tempoh PKP.

Semua ada! Menu dunia, lokasi menarik lengkapkan pakej Australia... destinasi ‘wish list’ percutian anda

AUSTRALIA bukan sahaja mempunyai pelbagai lokasi menarik tetapi menawarkan pelbagai pilihan makanan halal yang cukup mudah diakses di mana sahaja.

Covid-19: Seminar Dr Azizan diteruskan secara online, tapi auranya ‘fuhhh’ macam buat dalam dewan besar - “Kami tak nak tangguh kejayaan anda”

PENULARAN wabak Covid-19 semakin meruncing berikutan peningkatan mendadak jumlah kes jangkitan virus itu di Malaysia.

Ayuh utamakan keselamatan pekerja! Jom sasar kurangkan kecederaan, penyakit di tempat kerja

KESELAMATAN dan kesihatan dalam kalangan pekerja perlu sentiasa menjadi keutamaan.

Artikel Lain