Pengarang

Awas hantu durian! Jangan ingat sedap saja, silap hari bulan jadi 'racun' – “Paling mudarat yang beli banyak, poket kalian makin menipis”

BUAH durian memang ramai penggemar tetapi ia boleh menjadi racun jika diambil berlebihan.

Keluasan masjid tentukan bilangan jemaah, jarak sosial paling utama

KERAJAAN bersetuju secara dasar melonggarkan syarat untuk mendirikan solat berjemaah dan Jumaat berasaskan keluasan masjid.

Esok PM akan umumkan sesuatu... selepas ramai frust semalam, kali ini tentu berita yang ditunggu-tunggu!

GOLONGAN bujang sebelum ini tidak diberi kelonggaran untuk merentas negeri sepanjang tempoh PKPB.

Sehari selepas tegur Lathi Challenge, berkali-kali pendakwah mohon maaf kepada orang Jawa – “Jika ingin terus berkarya, maka silakanlah”

IA gara-gara maklum balas netizen khususnya dari negara seberang yang mendakwa pendakwah tersebut secara tidak langsung menghina bangsa Jawa.

Kelibat tak kelihatan ketika mesyuarat PH, Tun M kata dia tiada masalah dengan Anwar - “Kena tanya dia”

DR Mahathir menjawab pertanyaan mengenai hubungannya dengan Anwar.

“Rupa-rupanya ghaib dah empat bulan” - Anak simpati nasib ibu dapat ‘penyewa hantu’, alasan diberi langsung tak masuk akal

HAMPA dan kecewa. Seorang gadis berkongsi kisah penyewa rumah milik ibunya yang tidak bertanggungjawab.

Duit denda bayar kepada kerajaan, undang-undang Malaysia tak adil? Peguam kongsi banyak boleh dituntut keluarga mangsa kemalangan pemandu mabuk

PEGUAM bernama Mufarwa Farid menghuraikan dengan lebih lanjut mengenai panduan dan langkah-langkah yang boleh dilakukan keluarga mangsa.

“Orang luar dilarang masuk” - Semua penduduk termasuk warga asing di Taman Langat Murni, Langat Utama disaring selepas dikesan 20 kes Covid-19

LANGKAH tersebut seiring prosedur KKM, di mana saringan akan dilakukan di lokaliti yang dikesan merekodkan kes positif Covid-19.

Doktor akui bisa tebuan bukan calang-calang , tapi banyak sebenarnya cara elak diri ‘diserang’ - “Patutlah ada peribahasa jangan dijolok sarang tebuan”

SEMEMANGNYA bisa disengat tebuan ini bukan calang-calang dan ia diakui sendiri doktor pediatrik Hospital Muar, Dr Redza Zainol.

Nyah dedah tak pakai ilmu tangkap King Kobra besar lengan – “Geram, ular patuk ibu saudara tak sempat ditangkap”

BERCERITA mengenai 'kelebihannya', lelaki ini berkata dia tidak mempunyai sebarang ilmu bagi menangkap haiwan berbisa tersebut.