suria

Pengarang

Rider, pemandu trak cemas geng itik buat ‘road block’... tapi sempat rakam dulu sebab comel! - “Saya risau takut terlambat hantar pesanan pelanggan”

INSIDEN lucu itu berlaku sewaktu dia menggunakan jalan pintas di sebuah kawasan kampung di Kota Bharu.

Video air Starbucks tumpah raih lebih 13 juta views, adakah kerana ramai suka tengok reaksi jejaka cool, sangat lembut? - “Dia offer beli minuman baru”

NURIN berhasrat untuk menemui pekerja di kedai kopi itu semula bagi menebus rasa bersalahnya.

Pernah simpati wajah ibu hamil jadi orang tua sebab alahan, wanita ini tak sangka diri sendiri pun terkena - “Mula-mula muka jadi sembab”

AIN berkata, kulit wajahnya tiba-tiba berubah apabila usia kandungan hampir mencecah tiga bulan.

“Tak kan semua nak beritahu orang?” - Selepas 7 tahun menunggu, sabar ‘hadap’ soalan sensitif... pasangan TTC masih harap timang zuriat tahun 2022

SYIRA terharu kerana ramai yang mengirimkan doa bahkan ada yang menawarkan bantuan dari segi rawatan.

Sanggup pandu dari Sungai Buloh ke Taiping hantar anak lelaki ‘first date’, akui garang tapi si ayah ada sebab tersendiri - “Remaja kalau kena cara senang dibentuk”

MOHD Jasni berkata anak lelakinya juga gembira kerana setidak-tidaknya pertemuan mereka di bawah pengawasan ibu bapa. 

Pemuda kongsi port berkubang, beberapa langkah je dah sampai... ramai tanya lokasi nak ‘serang’ tapi demi tok biarlah rahsia - “Air macam teh tarik sebab hujan”

DISUNTING dengan memasukkan lagu animasi Kampung Boy, ia sekaligus mengembalikan nostalgia kepada kampung halaman masing-masing.

Anak mengamuk nak makan ais krim pukul 11 malam, bapa terpaksa ‘kawtim’ dengan akak kaunter drive-thru - “Kalau kami yang cakap, memang dia tak percaya”

IDEA untuk berpakat dengan pekerja di kaunter pandu lalu itu adalah daripada si suami.

Si bongsu punca sekeluarga ‘banjir’ dalam kereta di kolej, sampaikan perjalanan balik ke Ipoh sunyi sepi... apa rahsia pasangan dikurnia 4 puteri ini

SITUASI penuh syahdu apabila si adik memeluk kakaknya menyebabkan ibu bapa serta adik beradik yang lain turut sama mengalirkan air mata.

Pensyarah terkejut tangga jatuh kena kereta baharu, tak jadi marah banding dirinya dengan pekerja kontrak - “Mungkin uncle tu kerja teruk”

SUNGGUHPUN terkejut, namun apa yang membuatkannya bersyukur adalah mereka tidak mengalami sebarang kecederaan.

“Takkan nak tanya setiap penyumbang?” - Dituduh terima wang haram, Uncle Kentang ‘sekolahkan’ pihak cetus isu tak masuk akal

NAMA Kuan Chee Heng atau Uncle Kentang, menjadi 'panas' gara-gara kerja kebajikannya dikaitkan dengan sumbangan wang haram.