“Sampai guna perkataan pondan” - Syed Saddiq nafi setiausaha transgender, ajak fokus isu rakyat - Viral | mStar

“Sampai guna perkataan pondan” - Syed Saddiq nafi setiausaha transgender, ajak fokus isu rakyat

(kiri) Syed Saddiq dan seorang individu yang tular didakwa sebagai setiausaha kepada Menteri Belia dan Sukan itu. Foto Syed Saddiq/instagram syedsadiq, foto wanita/instagram cleopatra_x3

MENTERI Belia dan Sukan, Syed Saddiq Syed Abdul Rahman sekali lagi dikaitkan dengan isu lesbian, gay, biseksual dan transgender (LGBT) dan kali ini beliau didakwa melantik seorang setiausaha daripada golongan transgender.

Pada Isnin, tular sebuah video menunjukkan Syed Saddiq mengadakan pertemuan dengan seorang wanita cantik di pejabatnya.

Video berdurasi satu minit itu mengundang pelbagai reaksi warganet di media sosial.

Pertemuan bersama Syed Saddiq di pejabat menteri itu. Foto instagram cleopatra_x3

Syed Saddiq menjelaskan bahawa dalam dunia politik, gosip dan fitnah berpisah tiada.

Menerusi akaun Instagram miliknya, beliau menafikan individu yang dimaksudkan merupakan seorang ibu, malah bukan setiausahanya.

“Sampai isu anak muda yang penting ditenggelamkan kerana gosip.

“Sekejap dengar dia PA saya (padahal tidak). Sekejap dengar dia pondan (padahal seorang ibu). Sekejap dengar dia dapat ‘kontrak’ (padahal tiada),” menurut tulisannya.

Sekejap dengar dia PA saya (padahal tidak). Sekejap dengar dia pondan (padahal seorang ibu). Sekejap dengar dia dapat ‘kontrak’ (padahal tiada)

SYED SADDIQ

Sehubungan itu, Syed Saddiq meminta semua pihak untuk memberi tumpuan kepada isu rakyat yang sebenar.

“Boleh tak kita fokus isu rakyat yang sebenar? Pekerjaan, pendidikan, kos sara hidup, perumahan mampu milik. Inilah isu anak muda.

“Fokus kepada isu rakyat, bukan politik fitnah dan gosip,” katanya sambil merujuk kepada sebuah portal yang melaporkan dakwaan itu.

Perkongsian Syed Saddiq berhubung dakwaan membabitkan seorang individu.

Portal berkenaan turut menyiarkan beberapa gambar ‘wanita’ yang menggunakan nama ‘Cleopatra’ di laman sosial berserta lesen memandu kononnya dia adalah seorang lelaki.

Ahli Parlimen Muar itu dilaporkan memberitahu bahawa ‘wanita’ itu bersama dengan satu kumpulan bagi mengadakan perbincangan mengenai e-Sports selama 30 minit, namun yang ditimbulkan ialah isu transgender, pondan dan ia tiada kaitan dengan pertemuan itu.

“Saya dengar berita tular bahawa dia datang jumpa saya dikatakan transgender sampai guna perkataan pondan. Saya tak tahu kenapa orang fokus kepada dia dan bukan enam lagi yang datang bersama,” katanya kepada pemberita di lobi Parlimen, Selasa.

Syed Saddiq berkata, dia dimaklumkan individu terbabit mempunyai dua anak kandung, yang menjawab kepada persoalan warganet.

transgender , pondan , LGBT , Syed Saddiq

Klik

default image

Pelan Pembangunan KL... inilah harapan warga kota

INFRASTRUKTUR dan pengurusan bandar yang lebih baik merupakan perkara teratas dalam senarai Pelan Struktur Kuala Lumpur 2040 (PSKL) yang ingini penduduk Kuala Lumpur.

default image

WKB 2030: Ke arah masa depan rakyat dan negara yang lebih cerah

WAWASAN ini menjamin kemakmuran dan kekayaan akan dinikmati bersama tanpa mengabaikan tanggungjawab membela masyarakat bandar dan desa yang berpendapatan rendah serta miskin.

default image

Tingkatkan kemahiran, produktiviti untuk lonjakkan status ekonomi Harimau Asia

DALAM usaha untuk melonjakkan status sebagai ekonomi Harimau Asia, Malaysia berusaha untuk mengukuhkan ekonomi dan status fiskal menjelang 2021.

default image

Wawasan Kemakmuran Bersama 2030... ketahui suara dan harapan rakyat

RAKYAT menantikan Wawasan Kemakmuran Bersama (WKB) 2030 yang dapat memberi manfaat kepada segenap lapisan masyarakat.

default image

Penggunaan air di Malaysia lebih tinggi daripada negara jiran? Jom kita jimat air!

ADAKAH penggunaan air kita setiap hari ke arah penjimatan atau pembaziran?

Artikel Lain