Nurul Izzah sebak pada hari terakhir Kongres Nasional PKR - Semasa | mStar

Nurul Izzah sebak pada hari terakhir Kongres Nasional PKR

Nurul Izzah sebak pada hari terakhir Kongres Nasional PKR. Foto AZHAR MAHFOF

SHAH ALAM: Nurul Izzah Anwar, yang dipilih semula sebagai naib presiden PKR, kelihatan sebak selepas keputusan pemilihan PKR diumumkan.

Ahli Parlimen Permatang Pauh itu sebak semasa sesi penutup Kongres Nasional PKR yang berlangsung selama tiga hari, pada Ahad. 

Ketika ditanya, beliau berkata, parti itu harus memberi tumpuan menunaikan janji-janji manifestonya tetapi masalah yang berlaku dalam proses pemilihan PKR telah melemahkan hubungan dalaman parti itu.

"Sudah tentu sesiapa pun akan sebak. Semua harus memberi tumpuan kepada mengukuhkan parti kita, saya tidak mahu melihat kita melalui proses yang sukar dan kesulitan dalam proses (mengundi).

"Saya sayangkan parti saya dan saya mahu semua orang menjadi lebih rapat," katanya di Pusat Konvensyen Ideal (ICC) di sini, Ahad.

Nurul Izzah menyapukan air matanya. Foto AZHAR MAHFOF

Beliau berkata, sebagai salah satu parti politik yang kini di bawah kerajaan, PKR mempunyai agenda yang jelas untuk memenuhi janji-janjinya kepada rakyat.

"Ramai yang mengharapkan banyak perkara daripada kita, jadi saya selalu mengambil kedudukan saya bahawa sekiranya anda tidak dapat menyelami suara hati nurani, maka apa yang baik pasal anda.

"Saya berusaha sebaik mungkin untuk mengingatkan diri saya dan semua orang mengenai perkara-perkara penting yang harus diberikan perhatian," katanya.

Beliau menambah, pemimpin PKR yang belum berjaya memenangi jawatan dalam pemilihan baru-baru ini, perlu didekati bagi membantu parti itu secara besar-besaran.

"Saya harap kita dapat memupuk semua pemimpin, yang tidak semestinya menang dalam pemilihan kali ini.

"Parti itu boleh berfungsi dengan berkesan sekiranya menggunakan kekuatan semua pemimpin - mereka yang menang, dan mereka yang tidak mendapat peluang untuk menang," katanya. - The Star

Nurul Izzah Anwar , PKR

Artikel Berkaitan

Lebih Artikel