'Askar British' Disembelih Dalam Serangan Di London

LONDON: Unit pencegah keganasan polis British pada Khamis, menyiasat pembunuhan seorang lelaki yang dikatakan seorang askar, yang telah disembelih dan dipancung di jalan raya yang sibuk di London oleh dua lelaki yang melaungkan slogan-slogan Islam.

Penyerang, memegang pisau termasuk pisau pemotong daging, melakukan serangan tersebut beberapa ratus meter dari Royal Artillery Barracks di Woolwich, tenggara London.

Perdana Menteri, David Cameron mengutuk "jenayah mengerikan", sambil menambah: "Terdapat tanda-tanda yang kukuh bahawa ia adalah satu insiden membabitkan pengganas"

Beliau memendekkan lawatan ke Paris untuk terbang kembali bagi menghadiri mesyuarat jawatankuasa kecemasan kerajaan, COBRA, yang telah mengadakan pertemuan beberapa jam selepas serangan tersebut.

Laporan media memetik saksi sebagai berkata, lelaki terbabit berlari ke arah mangsa di dalam kereta sebelum menyembelihnya dengan pisau.

Saksi menceritakan bagaimana selepas dua lelaki itu menjalankan serangan, mereka terus berada di tempat kejadian, meminta pejalan kaki merakamkan gambar dan aksi mereka.

Polis melakukan tembakan dan kedua-dua penyerang cedera selepas mereka berlari ke arah pegawai, kata saksi.

Kedua-dua sedang dirawat di hospital, kata polis.

Artikel Berikut

Klik

Sedih tak dapat beraya di kampung? Jom hidupkan suasana raya, menu Syawal boleh dihidang di mana-mana... Pek Ceria Raya kan ada!

TAK dapat balik kampung! Barangkali begitulah yang luahan dan keluhan kebanyakan kita yang menyambut 1 Syawal kali ini.

Jom senyum bersama tersayang sambil menonton banyak pilihan prabayar sepanjang Ramadan, Syawal... hanya di NJOI Prepaid!

TIGA pilihan pek baharu bersama 16 saluran ala-carte untuk pelanggan NJOI sepanjang Syawal ini.

Semuanya di hujung jari anda... bawakan senyuman buat mereka yang kurang bernasib baik, itulah kempen Raya HLB

HONG Leong Bank dan Hong Leong Islamic Bank (HLB atau Bank) memperkenalkan kempen 'Jauh Di Mata, Dekat Di Hati' sebagai salah satu usaha membantu golongan kurang bernasib baik.

Tak ada idea nak masak apa? Ini 5 program memasak menarik untuk anda tune in, no.2 paling kecoh!

LIMA program masakan terbaik yang boleh anda tonton secara streaming di Astro GO

Artikel Lain