Chong Wei Bantu Mangsa Banjir - Sukan | mStar

Chong Wei Bantu Mangsa Banjir

Pemandangan keadaan bencana banjir kilat dari udara di sekitar Kampung Sungai Dua pada Isnin. fotoBERNAMA

KUALA LUMPUR: Dalam kesibukannya menjalani latihan dan persediaan untuk menyertai kejohanan, jaguh badminton negara Datuk Lee Chong Wei sempat menguruskan bantuan untuk mangsa banjir di Pulau Pinang.

Beliau menghantar dua lori sarat berisi makanan. sebahagian besarnya biskut, dan 100 biji bantal untuk diserahkan kepada mangsa banjir di negeri itu.

“Walaupun saya tidak dapat ke sana bersama-sama mereka (mangsa banjir), tapi saya tolong mana yang boleh untuk bantu mangsa banjir di sana.

“Saya ada menerima mesej memaklumkan keperluan mangsa banjir yang masih belum cukup, dan saya hantar sedikit bantuan,” katanya ketika ditemui di Akademi Badminton Malaysia, Bukit Kiara, Selasa.

Pemain berusia 35 tahun, berasal dari Bukit Mertajam Pulau Pinang itu, berharap bantuan yang dihulur dapat mengurangkan beban mangsa banjir.

Hampir keseluruhan kawasan di Pulau Pinang terjejas akibat banjir dengan beberapa kawasan ditenggelami air antara 0.2 dan 1 meter, diikuti angin kencang dan hujan lebat sejak Sabtu.

Hingga kini, kejadian banjir yang dikatakan terburuk di negeri itu telah meragut tujuh nyawa. - BERNAMA

Lee Chong Wei , banjir

Artikel Sebelum

Artikel Berikut

Tiga Pemimpin KFA Sedia Lepas Jawatan

Artikel Berkaitan

Terbuka China: Chong Wei Tewas Suku Akhir

Chong Wei Langkah Kanan

Lebih Artikel

Zainuddin Maidin meninggal dunia

Enam lagi ahli Parlimen Umno keluar parti