Melaka United Dalam Peringkat Akhir Dapatkan 'Wak Am'

Mohd Amri Yahyah.

MELAKA: Melaka United kini dalam peringkat akhir untuk mendapatkan kapten pasukan Harimau Malaysia iaitu Mohd Amri Yahyah bagi mengharungi saingan Liga Super musim depan.

Timbalan Presiden Persatuan Bola Sepak Melaka United (MUSA), Datuk Mohd Yusoff Mahadi yang juga pengurus pasukan Sang Kancil itu berkata semua terma termasuk gaji dan tempoh kontrak akan dimuktamadkan Isnin ini.

"Kita telah beri tawaran secara lisan kepada beliau nampak semuanya positif tetapi kita beri masa kepada beliau untuk memikirkannya, kita tengok bagaimana Isnin ini," katanya.

Amri, 35, merupakan penyerang berpengalaman yang sebelum ini mewakili kelab Johor Darul Ta'zim dan memiliki 61 caps dengan jaringan 15 gol ketika mewakili negara.

Mohd Yusoff berkata Melaka United tidak melihat usia Amri sebagai halangan untuk mendapatkan khidmatnya, sebaliknya melihat kepada prestasi semasa penyerang yang mesra dengan panggilan 'Wak Am' itu.

"Walaupun usianya hampir 36 tahun tetapi prestasi beliau seperti penyerang berusia 26 tahun, kita percaya beliau mampu membantu Melaka United ke tahap lebih tinggi selepas ini," katanya. - BERNAMA

Amri Yahyah, Melaka United

Artikel Sebelum

Artikel Berikut

Kemelut KHM, JHA Hampir Selesai

Klik

Jom senyum bersama tersayang sambil menonton banyak pilihan prabayar sepanjang Ramadan, Syawal... hanya di NJOI Prepaid!

TIGA pilihan pek baharu bersama 16 saluran ala-carte untuk pelanggan NJOI sepanjang Syawal ini.

Tak ada idea nak masak apa? Ini 5 program memasak menarik untuk anda tune in, no.2 paling kecoh!

LIMA program masakan terbaik yang boleh anda tonton secara streaming di Astro GO

Laksana tanggungjawab perangi Covid-19, sumbangan mega Petronas saat krisis tiada sempadan – “Diharapkan Malaysia lebih kuat dan utuh di masa depan”

DENGAN keadaan yang tidak menentu ketika ini akibat pandemik Covid-19, terdapat keperluan bagi negara untuk bersama-sama menangani penularan wabak itu.

Check-out seleksi menyegarkan, menambah nikmatnya tradisi iftar... Kombo Cool Kathira, Cool Bandung memang berbaloi!

COOLBLOG Tradisi Cool Ramadan tampil dengan seleksi minuman Cool Kathira dan Cool Bandung.

Sedih tak dapat beraya di kampung? Jom hidupkan suasana raya, menu Syawal boleh dihidang di mana-mana... Pek Ceria Raya kan ada!

TAK dapat balik kampung! Barangkali begitulah yang luahan dan keluhan kebanyakan kita yang menyambut 1 Syawal kali ini.

Artikel Lain