AUG 2012: Skuad Bola Sepak Negara Sasar Layak Ke Final

KUALA LUMPUR: Skuad bola sepak institusi pengajian tinggi negara menyasar untuk mendapat pingat emas pada Sukan Universiti Asean (AUG) 2012 di Laos pada Disember ini, kata jurulatihnya Azman Eusoff.

Beliau berkata sehubungan itu pihaknya akan menyediakan pasukan yang mantap dengan menguji pemain melalui perlawanan persahabatan sebagai persiapan awal, menentang Negeri Sembilan di Paroi Sabtu ini dan Sime Darby FC di Stadium UiTM, Shah Alam Isnin ini.

"Saya mahu mendapatkan satu kombinasi pasukan yang mantap dan pasukan yang ada nanti dapat menunjukkan permainan setaraf pemain kebangsaan," katanya.

Pada AUG 2008 di Kuala Lumpur, pasukan negara berjaya meraih pingat perak, bagaimanapun terkandas setakat peringkat kumpulan pada edisi 2010 di Chiang Mai, Thailand.

Azman berkata pasukannya juga dijangka menggunakan khidmat empat pemain kebangsaan iaitu Mahalli Jasuli, S.Subramaniam, Mohd Bunyamin Umar dan Amir Ridzuan Taj Tajuddin.

Namun perkara itu belum dapat diputuskan kerana kedua-dua kejohanan AUG dan Piala AFF Suzuki yang melibatkan pemain kebangsaan itu akan berlangsung akhir tahun, katanya.-BERNAMA

Klik

Duka Covid-19 seakan terubat, TNB sinari hidup golongan memerlukan, agih zakat cecah RM4.36 juta

TNB tampil dengan inisiatif perkongsian rezeki melalui pengagihan wang wakalah zakatnya ke seluruh pelusuk tanah air.

Ketahui 7 cara mudah sediakan makanan di rumah

SEBENARNYA tak susah untuk menaik taraf ruang peribadi anda terutamanya dapur bagi memudahkan dan melancarkan hari-hari anda di rumah.

Berkongsi rezeki... itulah maksud di sebalik amalan membayar cukai

HARI ini, Malaysia dilanda krisis pandemik Covid-19 yang telah memberi banyak kesan kepada semua lapisan masyarakat.

Covid-19 bukan sekadar pandemik, buktikan kepentingan dunia digital... dorong MYNIC lebih rancak bantu bisnes online

MYNIC menawarkan program latihan pemasaran digital, dengan membawa perniagaan luar talian ke dalam talian dan seterusnya menghadapi pasaran ekonomi digital global.

Artikel Lain