Grant Mahu Hammers Kekal Prestasi - Sukan | mStar

Grant Mahu Hammers Kekal Prestasi

PENGURUS West Ham, Avram Grant mahu anak buahnya mengekalkan prestasi terbaik mereka selepas mengetepikan Manchester United 4-0 pada saingan suku akhir Piala Carling, awal pagi Rabu.

Jonathan Spector dan Carlton Cole menjadi wira Hammers apabila masing-masing menjaringkan dua gol pada perlawanan itu.

Kemenangan ini sekaligus mencatatkan rekod tersendiri apabila mara ke separuh akhir setelah 20 tahun menunggu dan Grant berharap keputusan ini akan membantu menjadi inspirasi untuk pasukannya bangkit daripada terus menghuni zon penyingkiran dalam saingan Liga Perdana Inggeris (EPL).

“Saya fikirkan kami mampu menang, namun langsung tidak menjangka dengan keputusan besar ini. Kami telah menjaringkan emapt gol, dan boleh lebih dari itu namun saya rasakan empat gol sudah memadai.

“Kami akan meneruskan prestasi ini. Untuk mara ke separuh akhir ia adalah sesuatu yang baik untuk kelab. Kami cuba bangkit kembali dengan langkah demi langkah.

“Kami telah beraksi banyak perlawanan tanpa menang yang menyebabkan pemain-pemain hilang keyakinan. Namun apa yang penting sekarang ialah kekuatan mental dan sekali lagi perlawanan ini adalah sangat menakjubkan,” katanya.

Artikel Sebelum

Wilkins Akur Dengan Keputusan Kelab

Artikel Berikut

Artikel Berkaitan

Lebih Artikel

"Saya tak kenal wanita itu" - Issey