“Kesian member tu, tiba-tiba polis kat sebelah” - Aksi bahaya motosikal roda tiga bawa padah, ramai pecah perut dengar suara tukang rakam video

Sebuah kereta peronda polis menghampiri penunggang motosikal roda tiga itu selepas dia melakukan aksi merbahaya.

AKSI berbahaya, tapi ramai yang terhibur dek suara perakam video yang ketawa tak henti-henti.

Begitulah yang dapat disimpulkan mengenai satu video tular yang kini tersebar di laman sosial.

Menerusi video berdurasi 50 saat itu, seorang lelaki menunggang motosikal roda tiga dalam keadaan berbahaya di satu lokasi yang tidak dapat dipastikan.

ARTIKEL BERKAITAN: “Myvi ni memang tak boleh behave ke? Hari-hari ada je buat perangai” - Aksi kereta Perodua redah laluan rumput, tak hirau kesesakan lalu lintas bikin ramai bingung

ARTIKEL BERKAITAN: Bukan biasa-biasa! Uncle bawa myvi ‘berkepak’ curi tumpuan gadis

Penunggang yang berbaju merah lengkap dengan topi keledar itu bukan sahaja cuba membuat aksi wheelie (angkat roda hadapan) malah turut bertindak masuk ke bakul yang dipasang pada motosikal roda tiga itu.

Perakam video pula menaiki sebuah kereta, kedengaran tidak berhenti ketawa sepanjang merakam aksi itu.

Kemuncak video menyaksikan sebuah kereta peronda polis tiba-tiba muncul dari bahagian belakang sebelum menghampiri penunggang motosikal berkenaan.

Nasib lelaki berbaju merah itu bagaimanapun tidak diketahui apabila video berakhir begitu sahaja.

Aksi yang kini tular di media sosial.

"Hahaha orang suruh duduk rumah bukan merempit. Kan dah mendapat," tulis pengendali Facebook Raynorotn Motorsport yang berkongsi video itu.

Selain menerima lebih 4,500 komen netizen, video itu sehingga kini menerima lebih 2.2 juta tontonan di laman Facebook.

Rata-rata netizen meninggalkan pelbagai komen menerusi posting itu.

Ada yang mengakui cukup terhibur, tak kurang juga yang kurang bersetuju dengan aksi yang dipaparkan.

Antara komen netizen di Facebook.

"Yang tukang rakam tak boleh cover dah. Memang terbahak-bahak ketawa. Jarang dapat ketawa macam ni.

"Memang lucu. Tapi sangat bahaya. Boleh sebabkan kemalangan.

"Berdekah aku gelak sebab dengar tukang rakam ni gelak.

"Sepatutnya ada sambungan video dengan polis pula.

"Kesian member tu terciduk bila tiba-tiba polis ada kat sebelah.

"Amboi mendidih bunyi ketawa macam air panas," tulis beberapa netizen.

Artikel Berkaitan

Klik

Laksana tanggungjawab perangi Covid-19, sumbangan mega Petronas saat krisis tiada sempadan – “Diharapkan Malaysia lebih kuat dan utuh di masa depan”

DENGAN keadaan yang tidak menentu ketika ini akibat pandemik Covid-19, terdapat keperluan bagi negara untuk bersama-sama menangani penularan wabak itu.

Check-out seleksi menyegarkan, menambah nikmatnya tradisi iftar... Kombo Cool Kathira, Cool Bandung memang berbaloi!

COOLBLOG Tradisi Cool Ramadan tampil dengan seleksi minuman Cool Kathira dan Cool Bandung.

Sedih tak dapat beraya di kampung? Jom hidupkan suasana raya, menu Syawal boleh dihidang di mana-mana... Pek Ceria Raya kan ada!

TAK dapat balik kampung! Barangkali begitulah yang luahan dan keluhan kebanyakan kita yang menyambut 1 Syawal kali ini.

Tak ada idea nak masak apa? Ini 5 program memasak menarik untuk anda tune in, no.2 paling kecoh!

LIMA program masakan terbaik yang boleh anda tonton secara streaming di Astro GO

Jom senyum bersama tersayang sambil menonton banyak pilihan prabayar sepanjang Ramadan, Syawal... hanya di NJOI Prepaid!

TIGA pilihan pek baharu bersama 16 saluran ala-carte untuk pelanggan NJOI sepanjang Syawal ini.

Artikel Lain