suria

“Saya reda dan halalkan anak saya” - Ainul Mardhiah ditidurkan, bapa tak putus asa terus berdoa

Ainul hari ini ditidurkan selepas dimasukkan ke PICU pada 1 Ogos lalu.

RAKYAT Malaysia tumpang berduka apabila si cilik Ainul Mardhiah Ahmad Safiuddin dilaporkan berada dalam keadaan kritikal pada 1 Ogos lalu.

Genap 10 hari, bapanya Ahmad Safiuddin Ahmad Razak sekali lagi memaklumkan khabar duka kepada orang ramai berkenaan keadaan terkini anaknya yang terpaksa ditidurkan.

"Hari ini Ainul di ventilate lagi dan ditidurkan bertujuan untuk kawal sawan dan rehatkan otaknya. Ainul nampak penat sangat lepas diserang sawan panas banyak kali. Hari ini, biarlah dia berehat.

"Saya doa semoga Allah bukakan jalan dan bimbing para doktor cari punca masalahnya. Doktor semua sedang berusaha keras mencari jalan rawatan yang terbaik, saya saksikannya. Kakak kakak misi pun semua jaga Ainul dengan baik," ujarnya di Facebook.

ARTIKEL BERKAITAN: Kuman sudah merebak! Ainul Mardhiah tenat di PICU, keluarga mohon doa rakyat Malaysia

Dalam nukilan penuh emosi itu, Ahmad Safiuddin berkata dia reda atas segala ketentuan buat anaknya, namun tidak mahu berputus asa selagi hayat dikandung badan.

"Kita usaha, kita doa dan akhir sekali, kita kena sedar bahawa Allah jua pemilik segala kesembuhan dan kesihatan.

"Dia kalau nak bagi, tidak ada satu tangan pun boleh halang. Begitu juga jika dia nak tarik nikmat nikmat yang ada dalam hidup kita hari ini.

"Saya reda dan saya dah halalkan anak saya, namun saya tidak akan berputus asa dan tak akan berhenti berdoa.

"Apa yang bakal berlaku, saya percaya itulah yang terbaik dariNya," katanya.

1 Ogos lalu, mStar melaporkan si cilik itu tiba-tiba berada dalam keadaan kritikal dan dirawat di Unit Jagaan Rapi Kanak-Kanak (PICU).

Menurut ibunya, Nurul Erwani Zaidi, Ainul disahkan terkena jangkitan kuman yang sudah merebak ke seluruh anggota badan.

Sebelum ini Ainul Mardhiah pernah mendapat perhatian negara kerana menghidap ketumbuhan di dalam mulut dan selamat menjalani pembedahan di London, United Kingdom yang dijalankan sendiri oleh Dr Amalina Che Bakri.

Dapatkan info dengan mudah dan pantas! Join grup Telegram mStar DI SINI

Artikel Sebelum

Artikel Berikut

Artikel Berkaitan

Artikel Lain