Penggantungan Annuar Tidak Jejas Kafa, TRW - Sukan | mStar

Penggantungan Annuar Tidak Jejas Kafa, TRW

Ismail Md Noor.

KOTA BARU: Penggantungan tugas Tan Sri Annuar Musa sebagai Pengerusi Majlis Amanah Rakyat (Mara) dan Pengerusi Pelaburan Mara Berhad (PMB) tidak menjejaskan pasukan bola sepak Kelantan The Red Warriors (TRW) dalam menghadapi saingan Liga Malaysia 2017.

Setiausaha Agung Persatuan Bola Sepak Kelantan (Kafa) Datuk Ismail Md Noor berkata tindakan terhadap Annuar yang juga penasihat Kafa itu juga tidak menjejaskan penajaan kepada pasukan berkenaan.

"Malah, persiapan TRW untuk menghadapi Johor Darul Ta'zim (JDT) dalam saingan Liga Super di Stadium Sultan Muhammad ke-IV di sini, Sabtu ini, juga tidak terjejas," katanya ketika dihubungi di sini, Selasa.

Ismail berkata pihaknya menghormati keputusan Mara itu yang bertujuan memberi peluang dan ruang kepada penyiasatan secara telus.

Mara pada Selasa menggantung tugas Annuar sebagai pengerusi agensi itu dan pengerusi PMB berkuat kuasa serta-merta.

Ahli Majlis Mara Datuk Dr Yusof Yacob dilaporkan berkata penggantungan itu dibuat bagi membolehkan audit dalaman Mara menyiasat beberapa perkara mengenai agensi tersebut termasuk penajaan PMB dan Universiti Kuala Lumpur (UniKL) untuk pasukan TRW. - BERNAMA

Annuar Musa , Kafa , TRW , Liga Malaysia 2017

Artikel Sebelum

Artikel Berikut

Artikel Berkaitan

Lebih Artikel

Ustazah sekolah dikhuatiri hilang