ARRC: Format Baharu Pilih 10 Pelumba Terbaik Kelas Underbone 130CC - Sukan | mStar

ARRC: Format Baharu Pilih 10 Pelumba Terbaik Kelas Underbone 130CC

KUALA LUMPUR: Perlumbaan kelas Underbone 130cc pada Kejuaraan Motosikal Asia FIM (ARRC) musim ini dijangka lebih menarik dengan pengenalan format menentukan kedudukan 10 pelumba terbaik pada sesi latihan.

Promoter, Two Wheels Motor Racing Sdn. Bhd., (TWMR) mengumumkan 'SuperPole' merupakan acara catatan masa bagi menentukan barisan 10 pelumba terbaik pada sesi latihan.

Dalam kategori Cub Prix, Superpole menjadikan perlumbaan lebih dramatik dengan detik-detik menarik dan kami yakin untuk membawa suasana yang sama untuk kelas Underbone 130cc, kata Pengarah Promosi TWMR, Ron Hogg, dalan kenyataan pada Khamis.

Beliau berkata pelumba menyambut baik format baharu kelayakan yang pasti membawa elemen taktikal yang baharu serta meningkatkan peluang melakukan kejutan.

Melalui format ini, pelumba akan dilepaskan satu per satu dengan selang 15 saat antara mereka sebelum setiap pelumba melakukan perhitungan disusuli dengan pusingan terpantas sebelum kembali ke paddock pasukan masing-masing.

Ia juga akan mengkodifikasi siatuasi semasa di mana pelumba akan menghabiskan 30 minit pertama sesi kelayakan sebelum ini untuk melaras jentera sebelum berlumba berhabis-habisan pada 10 minit terakhir bagi memburu kedudukan grid.

Format ini juga akan mengurangkan jumlah pelumba di trek dan pada masa sama ketika melakukan pecutan untuk merakamkan masa terpantas.

ARRC , Underbone 130cc

Artikel Sebelum

Artikel Berikut

Klik

default image

Culas bayar cukai kena penalti 300 peratus, ketahui 10 fakta penting Program Khas Pengakuan Cukai Secara Sukarela

HANGAT diperkatakan mengenai isu melunaskan cukai dan masih ada yang culas untuk melaksanakan tanggungjawab sebagai pembayar cukai. 

default image

Subsidi untuk rakyat hidup selesa, ketahui fakta penting mengenai inisiatif ini

KOS sara hidup semakin meningkat dan kerajaan prihatin untuk mengurangkan beban rakyat.

default image

WKB 2030 sasar taraf hidup lebih baik untuk rakyat di seluruh negara

WKB2030 adalah pelan 10 tahun yang diperkenalkan kerajaan dalam memastikan Malaysia terus berkembang dengan mampan.

default image

Percutian travel tren janjikan servis 'awesome' dan 1,001 pengalaman menakjubkan!

TRAVEL serata dunia lebih pantas dengan menggunakan kapal terbang tetapi amat menyeronokan jika tren menjadi pilihan.

default image

WKB 2030: Gandingan kerajaan-swasta penting untuk manfaat rakyat

SEKTOR swasta perlu berganding bahu dengan kerajaan sebagai fasilitator untuk memperbaiki ketidakseimbangan pendapatan di negara ini.

Artikel Lain