Tiket Pertemuan Pahang-JDT Habis Dalam Masa Dua Jam - Sukan | mStar

Tiket Pertemuan Pahang-JDT Habis Dalam Masa Dua Jam

SESAK…Penyokong-penyokong tegar bola sepak Pahang beratur panjang kira-kira 300 meter seawal jam 7 pagi untuk membeli tiket perlawanan separuh akhir kedua Piala FA antara Pahang menentang Johor Darul Takzim ketika tinjauan fotoBernama di kaunter hadapan Stadium Darul Makmur di Kuantan, Khamis.-fotoBERNAMA
KUANTAN: Sekumpulan peminat bola sepak yang gagal mendapat tiket perlawanan separuh akhir kedua Piala FA antara Pahang dan Johor Darul Takzim (JDT), mencetuskan kekecohan apabila merempuh masuk ke kaunter jualan di Stadium Darul Makmur di sini Khamis.

Mereka dipercayai tidak berpuas hati kerana 32,500 keping tiket untuk penyokong Pahang menyaksikan pertemuan malam esok itu habis dijual dalam tempoh tidak sampai dua jam.

Kekecohan itu bagaimanapun dapat diredakan oleh anggota keselamatan yang berkawal di kaunter jualan tiket terbabit.

Terdahulu, tinjauan Bernama di situ mendapati peminat membanjiri kawasan stadium sejak awal pagi untuk mendapatkan tiket terbabit walaupun kaunter jualan hanya dibuka pada pukul 9 pagi.

Seorang penyokong wanita Slina Awang, 48, berkata dia bersama dua anaknya tiba di stadium itu pada pukul 8.15 pagi dan berbaris di kaunter khas untuk wanita selama sejam apabila dimaklumkan tiket habis dijual.

"Saya memang kecewa kerana tiket habis, tetapi yang lebih mengecewakan saya apabila kaunter khas untuk wanita turut digunakan oleh kaum lelaki," katanya kepada Bernama.

Seorang lagi penyokong yang kecewa, Khairul Azmi Bakar, 32, berkata dia menunggu hampir dua jam untuk mendapatkan tiket.

Rata-rata peminat yang gagal mendapatkan tiket juga tidak berganjak dari kaunter jualan utama sekalipun kaunter terakhir ditutup pada pukul 10.30 pagi.

Mereka turut berkumpul di pekarangan stadium sebelum diiring keluar oleh anggota polis pada pukul 11 pagi.

Malam esok, JDT akan bertandang ke Stadium Darul Makmur dalam pertemuan kedua separuh akhir Piala FA. 

Dalam pertemuan pertama di Stadium Larkin, kedua-dua pasukan seri 1-1.
JDT , Pahang , tiket , Piala FA

Artikel Berikut

Artikel Berkaitan

Artikel Lain