Kerajaan Kelantan Cadang Bawa Pemain Tunai Umrah Tahun Depan - Sukan | mStar

Kerajaan Kelantan Cadang Bawa Pemain Tunai Umrah Tahun Depan

KOTA BAHARU: Kerajaan negeri merancang membawa pemain Kelantan, 'The Red Warriors' untuk menunaikan umrah pada bulan Ramadan tahun hadapan, jika ia dipersetujui Persatuan Bolasepak Kelantan (KAFA).

Pengerusi Jawatankuasa Pembangunan Belia, Insan, Sukan dan NGO negeri, Datuk Abdul Fatah Mahmood berkata Ramadan dipilih berikutan pemain diberikan rehat sepanjang bulan tersebut selepas Liga Malaysia dijangka berakhir pada awal bulan berkenaan.

Abdul Fatah berkata bagaimanapun kerajaan negeri masih menunggu keputusan daripada KAFA berhubung tarikh yang sesuai kerana hanya persatuan tersebut sahaja yang tahu mengenai jadual perlawanan untuk musim hadapan.

"Apa yang saya tahu adalah pasukan yang bertanding akan berehat pada bulan Mac dan Ramadan sahaja, namun besar kemungkinan pada bulan Mac tahun depan ada pilihan raya.

"Kita serah sahaja kepada KAFA untuk menetapkan tarikh yang sesuai," katanya pada sidang media di Kota Darul Naim, di sini, Isnin.

Kerajaan negeri menjanjikan pakej menunaikan umrah kepada pasukan Kelantan selepas mereka menjuarai Piala Malaysia, sekali gus berjaya melengkapkan pencapaian treble musim ini apabila turut menjuarai Liga Super dan Piala FA.

Tawaran pakej umrah itu adalah yang kedua buat pasukan Kelantan selepas kali pertama menjuarai Piala Malaysia pada tahun 2010.

Ketika ditanya mengenai ganjaran lain kepada pasukan itu selepas berjaya mencipta kejuaraan trebel musim ini, Abdul Fattah berkata pihaknya akan menyediakan prasarana stadium yang lebih baik. "Kita akan cuba membaikpulih prasarana yang sedia ada bagi memastikan KAFA dapat menggunakan stadium dengan lebih baik dan selesa bagi menghadapi Liga Super musim hadapan.-BERNAMA

Artikel Sebelum

Keputusan Serie A, Selasa

Artikel Berikut

Messi Lebur Rekod 40 Tahun

Lebih Artikel

'Pendaki Bikini' ditemui mati kesejukan

Jutawan ditembak mati di luar rumah mewah