suria

Nak rakam reaksi kawan lelaki terkejut, tapi netizen tertarik senyuman manis pengantin perempuan... “Rasa macam tengok artis pula”

Senyuman manis pengantin perempuan berjaya 'mencairkan' hati sesiapa sahaja yang melihatnya.

NIAT awal wanita ini berkongsi video yang dirakam ketika menghadiri majlis perkahwinan kawan lelakinya adalah untuk dijadikan kenang-kenangan.

Malah reaksi terkejut si pengantin lelaki dikenali sebagai Shakir, 27, melihat kehadirannya rakannya Puteri Nurfazleen, 25, merakam video sekitar majlis berkenaan juga agak melucukan.

“Majlis tu sebenarnya hari persandingan kawan baik saya iaitu pengantin lelaki tu.

“Kami dah kenal antara satu sama lain di kolej sejak belajar diploma tujuh tahun dulu. Kami sangat akrab sampaikan semua benda kami lakukan sama-sama. Satu kolej tahu kami selalu bersama.

“Kenapa dia terkejut dalam video tu adalah sebab kami dah empat tahun tak jumpa sebab saya tinggal di Kedah dan dia menetap di Kuala Lumpur. Lagipun saya antara kawan dia yang sampai awal dekat majlis sebab tu dia terkejut,” katanya yang senang disapa Put.

Namun bagi netizen, mereka lebih tertarik dengan senyuman manis pengantin perempuan dikenali sebagai Fifie, 25, hingga video yang dikongsikan menerima lebih 1.9 juta tontonan di TikTok.

Rata-rata mengagumi dan memuji reaksi pengantin perempuan yang sentiasa tersenyum walaupun penat melayan tetamu.

ARTIKEL BERKAITAN: Janji tak nak kahwin, eh dia naik pelamin dulu! Bersahabat 12 tahun, wanita kongsi kisah BFF seorang perahsia - “Kenal lama, tak tahu pula bercinta”

ARTIKEL BERKAITAN: Muncul tiba-tiba di majlis kahwin, jadi punca pengantin ‘tumpah air’ mata di pelamin... sampaikan BFF terpaksa suruh berhenti menangis

Jelas Put, pengantin perempuan juga merupakan salah seorang rakannya ketika sama-sama pelajar di Kolej Kemahiran Tinggi Mara Rembau, Negeri Sembilan.

Kata Put yang berasal dari Pulau Pinang, dia sendiri tidak menyangka senyuman pengantin perempuan lebih memikat hati netizen.

“Isteri dia dari kolej kami juga, sebab tu dia tahu saya dan Shakir rapat.

Put dan dua pasangan pengantin yang berkawan sejak di zaman diploma.

“Tentang video berkenaan, bagi ia jadi viral sebab senyuman pengantin perempuan very pure.

“Saya akui dia memang cantik in real life walaupun tanpa sebarang solekan. Dia memang pemurah dengan senyuman sebab tu orang suka tengok Fifie,” ujar Put.

Menjengah ke ruangan komen, dapat dilihat netizen sangat teruja melihat tingkah laku dan senyuman Fifie.

Saya tumpang bahagia untuk mereka. Tapi ada juga rasa sedih andai kata dia dah tak macam dulu lagi.

PUTERI NURFAZLEEN

“Mesti dia seorang yang warm person. Tengok wajah dia... cara dia hargai kawan dia, lovely. Bestnya ada kawan macam ni. Rasa macam tengok artis pula.

“Tenang tengok muka dia, manis saja. She looks very calm, matured and gorgeous.

“Ada karisma. Tak jemu memandang. Tahniah, selamat pengantin baru buat kalian,” demikan merupakan reaksi netizen terhadap pengantin perempuan.

Put dan Shakir merupakan sahabat baik tujuh tahun lalu.

Dalam pada itu ujar Put, dia sangat gembira apabila kedua-dua rakannya ini berjaya disatukan pada 5 September lalu.

“Saya tumpang bahagia untuk mereka. Tapi ada juga rasa sedih andai kata dia dah tak macam dulu lagi lepas ni... tapi Alhamdulillah dia masih sama saja walaupun dah lama tak jumpa. Isteri dia pun sangat memahami.

“Apa-apa saya doakan mereka bahagia selalu apatah lagi saya kenal dan sudah bersama mereka sejak hari pertama perkenalan,” ujar Put lagi.

Dapatkan info dengan mudah dan pantas! Join grup Telegram mStar DI SINI

Banyak video best di YouTube mStar! Rugi kalau tak follow. Klik kat sini!

Artikel Berkaitan

Artikel Lain