Sebelum netizen ‘buat kerja’, kali ini Ismail Sabri dah siap-siap buat jangkaan komen baju Melayu dipakainya - “Datuk dah pandai teka daaa…”

Penampilan Ismail Sabri berbaju Melayu warna krim menjadi topik perbualan bersama menantunya. Foto Instagram jmandagie/crowpod.wordpress.com

SEBELUM ini, penampilan Datuk Seri Ismail Sabri pada sidang media harian berkaitan Perintah Kawalan Pergerakan (PKP) menjadi perhatian.

Baju batik, berona ceria mahupun berwarna-warni yang dipakai oleh Menteri Kanan (Keselamatan) itu disamakan dengan kuih-muih, ais krim dan pelbagai manisan lain.

Begitulah kreatifnya netizen yang sentiasa mengikuti sidang media yang dikendalikan oleh ahli Parlimen Bera itu saban hari tanpa jemu, sehingga disambut baik oleh beliau sendiri.

ARTIKEL BERKAITAN: "Antara saya dan Datuk Seri, beliau lagi berani" - Menantu dedah menteri 'very adventurous', siapa 2 individu di sebalik baju 'sedap' Ismail Sabri?

ARTIKEL BERKAITAN: "Baju saya dah jadi kuih muih" - 'Sedap' mata memandang, Ismail Sabri kekal tenang bajunya dibuat parodi

Terbaharu, Ismail Sabri muncul segak berbaju Melayu warna krim lengkap bersongkok dan bersamping songket pada sidang media harian.



Penampilan Ismail Sabri pada sidang media harian, baru-baru ini. Foto Bernama

Namun, belum sempat netizen memberi gambaran dengan idea kreatif, beliau terlebih dahulu memberi reaksi spontan mengenai penampilannya.

Menerusi perkongsian menantunya yang juga pereka fesyen terkemuka, Datuk Jovian Mandagie, beliau mengimbas kembali perbualannya bersama bapa mentua pada pagi sebelum sidang media berkenaan yang diadakan pada pukul 2 petang.

"Cerita pagi ni, me (saya): Okay handsome dah tu pa (panggilan papa)," ujar Jovian yang merupakan antara individu yang menata gaya bapa mentuanya.

Ismail Sabri secara berseloroh menjawab: "Huh! Handsome macam mana pun mereka katanya baju papa macam air Horlicks karang (nanti).

"Nasib... nasib pa," jawab Jovian, menerusi perkongsiannya di laman sosial Twitter beliau sambil memaklumkan bahawa baju Melayu yang dipakai oleh Ismail Sabri merupakan koleksi siap dipakainya, Jovian Ready-To-Wear (RTW).



Penampilan Ismail Sabri sebelum ini menjadi perhatian netizen dan disamakan dengan manisan dan ais krim.

Dalam pada itu, rata-rata netizen kagum dengan respons yang diberikan oleh Ismail Sabri.

"Belum netizen bayang, Datuk dah cakap," komen seorang netizen dengan emoji bergurau.

Handsome macam mana pun mereka katanya baju papa macam air Horlicks karang (nanti).

ISMAIL SABRI

"Kali ini pa dah siap cari jawapan awal-awal lagi," tambah yang lain.

"Datuk dah pandai teka daaa," tulis seorang netizen dengan emoji tanda syabas.

"Datuk pun dah tahu baju tu macam air atau makanan apa. Satu peningkatan. Tahniah Datuk!" komen seorang lagi netizen.



Jovian berkongsi kisah baju Melayu yang dipakai bapa mentuanya.

Netizen juga tidak ketinggalan memberikan idea dan gambaran kreatif tentang penampilan Ismail Sabri dalam persalinan baju Melayu warna krim itu.

"Bukan setakat Horlicks, puding pun boleh ni. Macam mana pun tetap handsome. Rakyat Malaysia kan kreatif," ujar netizen memberikan gambaran terhadap penampilan Ismail Sabri.

"Puding karamel ni," seorang lagi turut bersetuju dengan pandangan tersebut.

"Air soya sedap," komen netizen lain.

"Kejap lagi, adalah tu pergi letak gambar sebelah air Horlicks. Sedapnya air Horlicks, lama dah tak minum," ujar yang lain.

Nak macam-macam info? Join grup Telegram mStar!

Artikel Berkaitan

Klik

Tak ada idea nak masak apa? Ini 5 program memasak menarik untuk anda tune in, no.2 paling kecoh!

LIMA program masakan terbaik yang boleh anda tonton secara streaming di Astro GO

Laksana tanggungjawab perangi Covid-19, sumbangan mega Petronas saat krisis tiada sempadan – “Diharapkan Malaysia lebih kuat dan utuh di masa depan”

DENGAN keadaan yang tidak menentu ketika ini akibat pandemik Covid-19, terdapat keperluan bagi negara untuk bersama-sama menangani penularan wabak itu.

Check-out seleksi menyegarkan, menambah nikmatnya tradisi iftar... Kombo Cool Kathira, Cool Bandung memang berbaloi!

COOLBLOG Tradisi Cool Ramadan tampil dengan seleksi minuman Cool Kathira dan Cool Bandung.

Jom senyum bersama tersayang sambil menonton banyak pilihan prabayar sepanjang Ramadan, Syawal... hanya di NJOI Prepaid!

TIGA pilihan pek baharu bersama 16 saluran ala-carte untuk pelanggan NJOI sepanjang Syawal ini.

Sedih tak dapat beraya di kampung? Jom hidupkan suasana raya, menu Syawal boleh dihidang di mana-mana... Pek Ceria Raya kan ada!

TAK dapat balik kampung! Barangkali begitulah yang luahan dan keluhan kebanyakan kita yang menyambut 1 Syawal kali ini.

Artikel Lain