Penangan fesyen ala Permaisuri Agong, pelanggan ‘berlumba’ nak bayar dulu walau belum pilih saiz, warna - “Saya tak sangka ada lelaki WhatsApp saya” - Viral | mStar

Penangan fesyen ala Permaisuri Agong, pelanggan ‘berlumba’ nak bayar dulu walau belum pilih saiz, warna - “Saya tak sangka ada lelaki WhatsApp saya”

Rekaan baju kurung yang diinspirasikan daripada gaya Raja Permaisuri Agong, Tunku Azizah Aminah Maimunah Iskandariah mendapat sambutan hangat.

SIAPA sahaja yang tidak tertarik dan terpegun melihat Raja Permaisuri Agong, Tunku Azizah Aminah Maimunah Iskandariah?

Daripada gelagat dan aksi bersahaja baginda ketika bersama rakyat, sehinggalah kepada busana yang digayakan, semuanya menjadi perhatian umum.

Terbaharu, fesyen baju kurung yang digayakan baginda bersama selendang labuh pula menjadi ikutan ramai.

ARTIKEL BERKAITAN: Dipanggil ‘Agong, Permaisuri junior’, 2 budak ini lawat Muzium Diraja selepas tanya siapa tuanku... Paling best Tunku Azizah komenlah! – “Tapi tak sempat lawat pintu gerbang Istana Negara” 

ARTIKEL BERKAITAN: Photoshoot sakan, lelaki ini panik Tunku Azizah ‘tegur’ fesyen tunang, siap pakai crown, “Family marah kenapa post macam tu” 

Dek kerana ramai yang tidak mahu ketinggalan untuk kelihatan manis dan sopan seperti Tunku Azizah, fesyen tersebut menjadi pilihan para pereka dan tukang jahit untuk dikomersialkan.

Seorang peniaga online, Nur Farisha Irwayu tidak terkecuali mendapat tempias daripada fesyen popular yang diinspirasikan Tunku Azizah itu.

Menurut gadis berusia 23 tahun ini, sejak menjual baju kurung yang diberi nama 'Kurung Queen' bulan lalu, hasil yang diperolehinya sangat lumayan kerana sambutan yang diterima amat menggalakkan.

Antara warna Baju Kurung Queen yang sering menjadi pilihan pelanggan. 

“Saya menjadi ejen untuk menjual kurung ini daripada supplier asalnya di Perak. Sebelum ini rekaan yang sama sudah dijual ketika raya, namun sekarang ini ia datang bersama ‘cape’ dalam satu set.

“Memang permintaan sangat tinggi sebab ramai yang ingin kelihatan anggun dan sopan seperti permaisuri kita.

“Sejak sebulan lalu, saya terpaksa lebihkan kuantiti sebab ramai sangat yang tanya. Tambahan pula sekarang ini musim konvokesyen, maka ramai yang order. Telefon saya ni tak henti-henti WhatsApp masuk,” katanya kepada mStar.

Pengasas jenama pakaian dalam talian ini berkata, kerana sambutan yang menggalakkan, dia perlu mengepos kira-kira 200 bungkusan rekaan baju 'Kurung Queen' setiap hari.

Nur Farisha tidak menang tangan menerima pesanan 'Kurung Queen'.

Tambahnya, kebanyakan pelanggannya terdiri daripada wanita berusia 24 tahun hingga 34 tahun.

Namun lebih tidak disangka-sangka, ada juga pelanggan lelaki yang mahu membeli baju Kurung Queen daripadanya.

Kurung Queen ini jadi pilihan sebab ada beberapa keistimewaan. Pertama, material yang digunakan sangat selesa dan tidak panas. Keduanya, sebab fesyen ini membuatkan pemakainya kelihatan manis dan sopan.

NUR FARISHA

PENIAGA ONLINE

“Ada seorang gadis ni, dia komen ‘lawanya’ dekat tweet yang saya post pasal baju Kurung Queen. Kemudian tunangnya tahu, dan tunangnya WhatsApp saya untuk beli buat bakal isteri dia. Tapi si gadis tak tahu, sebab lelaki ni nak surprisekan tunang dia.

“Ada lagi seorang pelanggan lelaki ni dia belikan untuk kakak dan mak dia. Saya pun tak sangka ada laki WhatsApp saya. Sebab selalunya dapat customer perempuan sebab saya jual baju perempuan,” katanya.

Tambah Nur Farisha, penangan baju kurung Queen ini begitu hebat sehingga dia tidak menang tangan melayan permintaan pelanggan yang tidak mahu ketinggalan untuk bergaya dengan fesyen tersebut.

Antara mesej pelanggan yang mahu membeli Kurung Queen daripada Nur Farisha.

“Sampai ada yang minta nombor akaun terus nak bayar tapi saiz dengan warna tak tahu nak pilih yang mana sebab cantik. Tapi nak bayar dulu.

“Memang setiap hari ramai yang WhatsApp saya sampai saya tanya berkali kali kat supplier sama ada stock banyak lagi ke tak sebab takut hampakan customer tu bila stock dah habis,” ujarnya.

Menurutnya lagi, Kurung Queen yang dijualnya itu mempunyai keistimewaan tersendiri sehingga mendapat sambutan luar jangka.

“Kurung Queen ini jadi pilihan sebab ada beberapa keistimewaan. Pertama, material yang digunakan sangat selesa dan tidak panas. Keduanya, sebab fesyen ini membuatkan pemakainya kelihatan manis dan sopan.

“Selain itu, Kurung Queen ini ada 13 pilihan warna dan setiap rekaan datang dengan pelbagai saiz bermula saiz 36 hingga 56,” akhirinya. 

kurung Queen , Tunku Azizah , cape

Klik

default image

Culas bayar cukai kena penalti 300 peratus, ketahui 10 fakta penting Program Khas Pengakuan Cukai Secara Sukarela

HANGAT diperkatakan mengenai isu melunaskan cukai dan masih ada yang culas untuk melaksanakan tanggungjawab sebagai pembayar cukai. 

default image

15 prinsip tulang belakang untuk capai matlamat WKB2030

LIMA belas prinsip panduan digariskan berasaskan tiga aspek penting iaitu pembangunan untuk semua, menangani jurang kekayaan dan pendapatan serta negara bersatu, makmur dan bermaruah.

default image

Wawasan Kemakmuran Bersama 2030 sasar rapatkan jurang pendapatan rakyat... ini fakta penting yang anda perlu tahu

EKONOMI negara akan distruktur semula menerusi Wawasan Kemakmuran Bersama 2030 (WKB 2030).

default image

WKB 2030: Gandingan kerajaan-swasta penting untuk manfaat rakyat

SEKTOR swasta perlu berganding bahu dengan kerajaan sebagai fasilitator untuk memperbaiki ketidakseimbangan pendapatan di negara ini.

default image

Penggunaan air di Malaysia lebih tinggi daripada negara jiran? Jom kita jimat air!

ADAKAH penggunaan air kita setiap hari ke arah penjimatan atau pembaziran?

Artikel Lain