Suami Instafamous bengang mulut pedas netizen, sedih lihat Beby Tora-Tora tumpah air mata “Aku akan jaga dia macam nyawa aku” - Viral | mStar

Suami Instafamous bengang mulut pedas netizen, sedih lihat Beby Tora-Tora tumpah air mata “Aku akan jaga dia macam nyawa aku”

Menurut Apit, kehidupan berumah tangga dengan Atierah atau lebih dikenali sebagai Beby Tora-Tora cukup bahagia dan harmoni. FOTO: Instagram: Apit_Johari

SUAMI mana yang tidak sedih seandainya melihat isteri sendiri tumpah air mata gara-gara mulut orang.

Begitulah yang menimpa selebriti media sosial, Nor Atierah Zulfatie Zulkifli atau Beby Tora-Tora, baru-baru ini.

Suami Atierah, Muhammad Hafis Al Haffus Johari atau lebih dikenali sebagai Apit Johari tampil mempertahankan isterinya menerusi laman Instagram.

ARTIKEL BERKAITAN: Instafamous melenting! Bengang pengguna Twitter dedah ‘rate card’ tanpa izin
ARTIKEL BERKAITAN: 
Kasihan dua sahabat... cabaran ‘makan dan cabut lari’ kena kecam, ini penjelasannya!

Ia susulan tindakan segelintir netizen yang mengecam isterinya sehingga sanggup melemparkan pelbagai bentuk hinaan.

Apit sewaktu dihubungi mStar berkata, kehidupan mereka setelah bernikah pada 1 Mac lalu cukup harmoni.

"Alhamdulillah, semua baik-baik sahaja. Macam mana perangai dia dalam Instagram, begitulah dia di dunia nyata.

"Baru-baru ini ada satu page di Facebook kongsi pasal dia, tapi ambil kapsyen separuh sahaja.

"Sesiapa yang baca pun akan sakit hati dan fikir dia angkuh. Bila baca komen netizen, memang teruk. Sebab tu dia menangis," ujar Apit pada Sabtu.

Jelas pemuda itu lagi, bukan mereka tidak boleh menerima teguran sebaliknya ia haruslah dibuat dengan cara yang betul dan berhemah.

Yang buat Instagram fake pun ada. Tapi di Instagram 90 peratus ok, cuma di Facebook banyak komen yang melampau.

MUHAMMAD HAFIS AL HAFFUS JOHARI

Tambahnya, wujud segelintir individu yang sanggup membuat akaun Instagram palsu semata-mata untuk mengutuk isterinya.

"Nak tegur ada caranya. Boleh sahaja direct message (DM). Janganlah sampai lukakan hati orang.

"Yang buat Instagram fake pun ada. Tapi di Instagram 90 peratus ok, cuma di Facebook banyak komen yang melampau," katanya lagi.

Menurut Apit, dia terkilan dengan kecaman netizen yang membuatkan isterinya tumpah air mata, baru-baru ini.

Menerusi posting di Instagram miliknya, Apit turut membuat luahan panjang lebar mengenai perkara itu.

"Sedih bila terbayang muka dia bila kata kat aku semalam, dia nangis pastu kata jangan tinggal dia macam orang komen tu.

"Aku tengok balik komen dekat FB, Masya-Allah masing-masing tak kira tua ka muda dok membawang.

"Ni amanah aku. Aku akan jaga dia macam nyawa aku. Aku takkan bagi orang sakitkan hati dia dan aku nak dia selalu tau aku akan ada dengan dia jatuh bangun lepas ni," tulis Apit.

Posting itu sehingga kini menerima lebih 14,000 tanda suka.

Untuk rekod, Beby Tora-Tora memiliki 500,000 pengikut di laman itu.

Klik

default image

Penggunaan air di Malaysia lebih tinggi daripada negara jiran? Jom kita jimat air!

ADAKAH penggunaan air kita setiap hari ke arah penjimatan atau pembaziran?

default image

Culas bayar cukai kena penalti 300 peratus, ketahui 10 fakta penting Program Khas Pengakuan Cukai Secara Sukarela

HANGAT diperkatakan mengenai isu melunaskan cukai dan masih ada yang culas untuk melaksanakan tanggungjawab sebagai pembayar cukai. 

default image

Jurang ekonomi penduduk bandar dan desa cabaran utama WKB 2030

JURANG ekonomi yang besar di antara kumpulan pendapatan, etnik serta kawasan luar bandar dan bandar antara cabaran besar yang dihadapi negara.

default image

WKB 2030 fokus 9 kumpulan terpinggir, ketahui siapa mereka

PENGURUSAN polariti dalam WKB 2030 mengenal pasti sembilan kumpulan sasaran sebagai golongan terpinggir.

default image

Subsidi untuk rakyat hidup selesa, ketahui fakta penting mengenai inisiatif ini

KOS sara hidup semakin meningkat dan kerajaan prihatin untuk mengurangkan beban rakyat.

Artikel Lain