suria

Video tersebar... benarkah ada usaha jatuhkan Ebit Lew?

Nama Ebit Lew hangat diperkatakan sejak minggu lalu susulan misi kemanusiannya ke Gaza.

ISU mengenai misi kemanusian pendakwah, Ebit Lew ke Gaza baru-baru ini bagaikan tidak berkesudahan.

Ketika ia masih hangat diperkatakan, timbul pula satu isu lain yang seolah-olah menunjukkan ada usaha pihak-pihak tertentu untuk menjatuhkan beliau.

ARTIKEL BERKAITAN: Bukan sahaja persoal, Nadir Al-Nuri dedah cara team Ebit Lew di Gaza... tapi akui tak pernah iri hati, cuma kongsi teguran ‘kasih-sayang’

ARTIKEL BERKAITAN: Masuk Gaza guna duit sendiri! Ebit Lew jawab setiap persoalan yang ramai nak tahu - “Hati saya terluka dipanggil dajjal, babi!”

Terbaharu, tular video memaparkan seorang individu mirip pendakwah itu yang sedang melakukan aksi tidak sopan di atas katil.

Semakan di Twitter dengan carian kata kunci 'Ebit Lew' turut membawa kepada penemuan beberapa tweet yang seolah-olah sedang memperkatakan isu itu.

[Sertai fan club Telegram mStar Rojer. Kita boleh borak-borak DI SINI]

Bagaimanapun, usaha mStar untuk mendapatkan penjelasan daripada Ebit masih tidak berhasil.

ebit lew

Semakan di Twitter menggunakan carian kata kunci nama 'Ebit Lew' pada Isnin petang.

Untuk rekod, nama pendakwah itu panas apabila penyanyi rap Caprice mengumumkan akan membuat satu pendedahan mengenai misi kemanusiannya ke Gaza baru-baru ini.

Isu itu semakin panas apabila aktivis badan bukan kerajaan (NGO) di wilayah bergolak itu, Muhammad Nadir Al-Nuri tampil membuat beberapa dakwaan ke atas pendakwah itu sebelum Ebit sendiri tampil membuat penjelasan menerusi sesi live pada Jumaat lalu.

Nak tengok ke posting kelakar dan macam-macam komen? Follow kami di Instagram!

TONTON VIDEO PILIHAN!

Artikel Lain