suria

Berita baik! 1,292 kawasan alami gangguan bekalan air pulih sepenuhnya

Kes pencemaran Sungai Selangor sebelum ini yang mengakibatkan gangguan bekalan air. -gambar hiasan/foto Bernama

BERITA baik buat penduduk di Lembah Klang!

Bekalan air di 1,292 kawasan di Wilayah Petaling, Klang/ Shah Alam, Gombak, Kuala Lumpur, Hulu Selangor, Kuala Langat dan Kuala Selangor yang mengalami gangguan sebelum ini telah pulih sepenuhnya pada pukul 6 pagi Khamis, kata Ketua Ketua Komunikasi Korporat Pengurusan Air Selangor Sdn Bhd (Air Selangor), Elina Baseri.

Gangguan bekalan air ini berlaku ekoran henti tugas Loji Rawatan Air (LRA) Sungai Selangor Fasa 1,2, 3 dan Rantau Panjang akibat pencemaran sumber air mentah dikesan di Sungai Selangor pada Isnin lepas.

"Air Selangor berterima kasih kepada pengguna yang bersabar dan memberi kerjasama sepanjang tempoh gangguan bekalan air tidak berjadual ini berlaku serta menyarankan pengguna untuk menggunakan air secara berhemat.

"Pengguna yang ingin mendapatkan maklumat lanjut mengenai gangguan bekalan air boleh melayari saluran-saluran komunikasi rasmi Air Selangor di aplikasi Air Selangor, Facebook, Twitter dan Instagram, serta laman sesawang kami di www.airselangor.com," kata Elina dalam satu kenyataan pada Khamis. - Bernama

Nak macam-macam info? Join grup Telegram mStar!

TONTON VIDEO PILIHAN!

Artikel Lain