Perkhidmatan KTMB Antara Bandar Di Utara Pulih - Semasa | mStar

Perkhidmatan KTMB Antara Bandar Di Utara Pulih

BUKIT MERTAJAM: Perkhidmatan Keretapi Tanah Melayu Berhad (KTMB) antara bandar sektor utara yang terjejas selepas keretapi Ekspres Sinaran Utara tergelincir dan terbakar di Kampung Baru, dekat sini petang semalam, pulih sepenuhnya pada Ahad.

Jurucakap KTMB perkhidmatan kereta api antara bandar beroperasi seperti biasa sejak 9.11 pagi ini selepas kerja baik pulih landasan selesai.

"Gerabak Ekspres Sinaran Utara yang tergelincir juga telah dialihkan ke tempat lain hari ini manakala gerabak selebihnya dibawa ke Stesen Keretapi Bukit Mertajam malam tadi," katanya ketika di sini.

Beliau berkata orang ramai yang ingin mendapatkan maklumat atau sebarang pertanyaan boleh menghubungi Pusat Khidmat Pelangan KTMB di talian 1-300-88-5862.

Semalam lebih 150 penumpang keretapi Ekspres Sinaran Utara terkandas selepas tergelincir di Kampung Baru, di sini ketika dalam perjalanan dari Butterworth ke Kuala Lumpur.

Dalam kejadian 2.20 petang, lokomotif kereta api milik KTMB yang membawa 10 gerabak penumpang itu turut mengalami kebakaran kecil dipercayai akibat kebocoran diesel. BERNAMA

Artikel Berikut

Artikel Berkaitan

Artikel Lain