Palanivel Gesa Syarikat Swasta Sokong Aktiviti Kemasyarakatan - Semasa | mStar

Palanivel Gesa Syarikat Swasta Sokong Aktiviti Kemasyarakatan

PETALING JAYA: Menteri di Jabatan Perdana Menteri Datuk Seri G. Palanivel menggesa syarikat swasta memberikan sokongan terhadap penganjuran aktiviti kemasyarakatan yang dapat membantu mengukuhkan perpaduan.

Beliau berkata sokongan itu juga perlu diberikan terhadap aktiviti kemasyarakatan yang diadakan menjelang perayaan sesuatu kaum di negara ini.

Selain mengukuhkan perpaduan, aktiviti seumpama itu dapat memeriahkan dan menyemarakkan lagi semangat perayaan itu, kata Palanivel yang juga Presiden MIC kepada Bernama selepas menyampaikan hadiah kepada pemenang pertandingan seni di Sekolah Jenis Kebangsaan (Tamil) Vivekananda di sini.

Pertandingan seni tahunan itu merupakan aktiviti Tanggungjawab Sosial Korporat (CSR) Syarikat Penerbitan Vanakkan Malaysia.Com (Vanakkan) dan syarikat televisyen berbayar satelit, Astro.

Editor Vanakkan, A. Moghana berkata, lebih 1,000 pelajar dan ibu bapa daripada 12 SJK(T) sekitar Selangor dan Kuala Lumpur mengambil bahagian dalam pertandingan itu, antaranya acara tarik tali, membuat kolum, membuat kalungan bunga, pertandingan fesyen pakaian tradisional kaum India dan pertandingan mewarna.

"Untuk tahun ini, kami juga membuat rakaman pertandingan itu yang akan disiarkan pada Hari Deepavali 13 November ini di Astro Vaanavil, saluran 201," katanya. BERNAMA

Artikel Sebelum

Artikel Berikut

Artikel Berkaitan

Klik

default image

Tingkatkan kemahiran, produktiviti untuk lonjakkan status ekonomi Harimau Asia

DALAM usaha untuk melonjakkan status sebagai ekonomi Harimau Asia, Malaysia berusaha untuk mengukuhkan ekonomi dan status fiskal menjelang 2021.

default image

UMP terajui usaha perkasa TVET di negara ini

SELEPAS 17 tahun ditubuhkan, Universiti Malaysia Pahang (UMP) kini merupakan salah satu universiti utama di negara ini yang menawarkan Program Pendidikan Teknikal dan Latihan Vokasional (TVET) di peringkat tinggi.

default image

15 prinsip tulang belakang untuk capai matlamat WKB2030

LIMA belas prinsip panduan digariskan berasaskan tiga aspek penting iaitu pembangunan untuk semua, menangani jurang kekayaan dan pendapatan serta negara bersatu, makmur dan bermaruah.

default image

WKB 2030 fokus 9 kumpulan terpinggir, ketahui siapa mereka

PENGURUSAN polariti dalam WKB 2030 mengenal pasti sembilan kumpulan sasaran sebagai golongan terpinggir.

default image

Kata kuncinya semangat berpasukan, penganjuran julung kali perlumbaan perahu naga korporat PjH catat kejayaan berganda!

PERLUMBAAN perahu naga korporat anjuran Putrajaya Holdings membuka laluan kepada perlumbaan lebih besar pada masa akan datang.

Artikel Lain