suria

‘Sheriff’ cipta sejarah, kutip RM22.1 juta selepas 7 hari tayangan

Filem Sheriff mendapat sambutan baik dari penonton.

FILEM Sheriff mencipta satu sejarah baharu apabila meriah kutipan sebanyak RM22.1 juta dalam tempoh tujuh hari ditayangkan.

Kutipan tersebut meletakkan karya terbitan Skop Production dan Astro Shaw ini sebagai filem tempatan nombor satu tahun 2024.

Penerbit Eksekutif Sheriff merangkap Naib Presiden, Ketua Astro Shaw & Perniagaan Melayu Nusantara, Raja Jastina Raja Arshad berkata dia gembira apabila rata-rata penonton menerima filem Sheriff dengan baik.

Untitled design (6)

Penonton terkesima dengan lakonan mantap Syafiq dan Zul.

Kata Jastina, sekiranya sambutan terus menggalakkan filem Sheriff pastinya berjaya mencipta sebuah lagi sejarah dengan meraih kutipan luar biasa.

"Alhamdullilah dan terima kasih penonton Sherifff yang telah memberikan reaksi luar biasa.

"Melihat respons penonton yang sudah menonton Sheriff di pawagam, rata-rata dapat menerima jalan cerita dengan plot twist yang di luar jangkaan.

ARTIKEL BERKAITAN: Tayangan awal cecah RM1 juta, ‘Sheriff’ cipta sejarah tersendiri

ARTIKEL BERKAITAN: Syafiq Yusof puji Aaron Aziz, tetap teruskan babak aksi meski sedang sakit kaki

"Memasuki minggu kedua, segelintir penonton sudah mula ulang menonton Sheriff lebih tiga kali di pawagam.

"Kami mengharapkan penonton yang belum menyaksikan Sheriff tidak akan ketinggalan merasai ‘#DemamSheriff’ dan menikmati sebuah naskhah yang menjanjikan pengalaman berbeza," katanya.

Sementara itu, tinjauan di media sosial pula mendapati rata-rata penonton dalam mood ‘#DemamSheriff’ selepas menyaksikan filem arahan Syafiq Yusof berkenaan.

Untitled design (9)

Penampilan Elizabeth dan Azira turut mendapat pujian penonton.

Mereka berpuas hati dengan plot dan lakonan mantap yang ditonjolkan oleh kesemua barisan pelakon termasuk Zul Ariffin, Syafiq Kyle, Datuk Aaron Aziz, Azira Shafinaz dan Elizabeth Tan.

"Sebuah filem terbaik sentuhan Syafiq Yusof dan berjaya dijayakan oleh semua pelakon, setiap minit memang puas tengok dengan plot twist semua.

"Saya rasa Sheriff Narko Integriti paling best untuk filem 2024 setakat ini, mantap habis," komen netizen.

Jadilah sebahagian daripada geng mStar! Follow kami di WhatsApp, Telegram, Twitter, TikTok, Facebook, Instagram dan YouTube

TONTON VIDEO PILIHAN!

Artikel Lain