Mubarak Ikrar Akan Bantu BN Pada P/Raya Akan Datang - Semasa | mStar

Mubarak Ikrar Akan Bantu BN Pada P/Raya Akan Datang

KUALA LUMPUR: Majlis Bebas Wakil Rakyat Malaysia (Mubarak) akan membantu Barisan Nasional (BN) pada Pilihan Raya Umum yang ke-13 (PRU-13) nanti dengan memainkan peranan mendekati rakyat akar umbi khususnya dalam memberi tumpuan kepada pertubuhan bukan kerajaan (NGO) yang berkaitan.

Timbalan Presiden Mubarak, Tan Sri Ahmad Nordin Md Amin berkata, mereka akan cuba mengelak daripada berlakunya pertindihan tugas antara jentera BN semasa pilihan raya nanti.

"Jentera BN ada agihan tugas mereka masing-masing. Mubarak akan tumpu kepada kerja-kerja tambahan bagi menguatkan proses kempen untuk memenangkan BN.

"Kita akan memberi tumpuan khusus kepada NGO seperti Persatuan Bekas Tentera, pesara polis, pesara guru dan beberapa NGO lain yang berkaitan," katanya kepada pemberita di bangunan Parlimen di sini, Khamis.

Beliau berkata demikian selepas mengadakan pertemuan lebih sejam dengan Timbalan Perdana Menteri, Tan Sri Muhyiddin Yassin.

Seramai 30 ahli Mubarak hadir dalam pertemuan itu. Minggu lalu Perdana Menteri, Datuk Seri Mohd Najib Tun Razak turut mengadakan pertemuan yang sama dengan Mubarak di Putrajaya.

Selain itu, Ahmad Nordin berkata menerusi pertemuan tersebut, Muhyiddin yang juga timbalan presiden Umno memberikan garis panduan kepada Mubarak mengenai peranan yang boleh mereka mainkan.

"Bukan sahaja kita nyatakan apa yang kita akan buat, tapi Tan Sri Muhyiddin juga beri kita garis panduan mengenai bagaimana boleh kita tolong kerajaan apabila tibanya pilihan raya," katanya.

Dalam pada itu Ahmad Nordin menyatakan bahawa Mubarak sudah bersedia untuk menggerakkan jenteranya pada bila-bila masa sekiranya Parlimen dibubarkan bagi membolehkan pilihan raya diadakan.

"Kita memang sudah lama bersedia selaras dengan moto iaitu 'terus berkhidmat'. Sama ada dekat dengan pilihan raya ataupun selepas pilihan raya, kita memang sentiasa mendekati rakyat.

"Kita memainkan peranan sebagai jambatan antara kerajaan dengan orang kampung," katanya.

Sehingga kini Mubarak mempunyai 720 anggota di seluruh negara.

Artikel Berkaitan

Klik

default image

Pelan Pembangunan KL... inilah harapan warga kota

INFRASTRUKTUR dan pengurusan bandar yang lebih baik merupakan perkara teratas dalam senarai Pelan Struktur Kuala Lumpur 2040 (PSKL) yang ingini penduduk Kuala Lumpur.

default image

CPA Australia platform berkualiti, pantas capai kelayakan perakaunan diiktiraf global

JIKA anda mempunyai kelayakan yang sewajarnya dalam industri perakaunan, perbankan dan kewangan, ia boleh memberikan prospek kerja dan kepelbagaian projek kepada anda.

default image

Penggunaan air di Malaysia lebih tinggi daripada negara jiran? Jom kita jimat air!

ADAKAH penggunaan air kita setiap hari ke arah penjimatan atau pembaziran?

default image

Jom kongsi idea! Penduduk bandar diajak beri maklum balas draf Pelan Pembangunan KL

TRAJEKTORI perumahan dan komersial Kuala Lumpur diberikan perhatian dengan mendraf Pelan Pembangunan Kuala Lumpur 2040 (PPKL 2040).

default image

Tingkatkan kemahiran, produktiviti untuk lonjakkan status ekonomi Harimau Asia

DALAM usaha untuk melonjakkan status sebagai ekonomi Harimau Asia, Malaysia berusaha untuk mengukuhkan ekonomi dan status fiskal menjelang 2021.

Artikel Lain

Vardy catat rekod gol luar biasa EPL