Mahkamah Tolak Usaha Subramaniam Untuk Halang Akhbar Tamil Terbitkan Artikel Fitnah - Semasa | mStar

Mahkamah Tolak Usaha Subramaniam Untuk Halang Akhbar Tamil Terbitkan Artikel Fitnah

KUALA LUMPUR: Mahkamah Tinggi di sini hari ini menolak permohonan Menteri Sumber Manusia Datuk Dr S.Subramaniam untuk menghalang sebuah akhbar bahasa Tamil daripada terus menerbitkan artikel fitnah mengenainya.

Hakim Datin Zabariah Mohd Yusof menolak dengan kos permohonan Subramaniam selepas mendengar hujahan daripada para peguam yang mewakili kedua-dua pihak, di dalam kamar.

Pada 7 Jun, Subramaniam memfailkan saman terhadap Makkal Osai kerana memfitnah beliau dalam tiga artikel yang diterbitkan akhbar itu pada 24, 25 dan 29 Mei tahun ini.

Beliau menamakan penerbit Makkal Osai, Makkal Osai Sdn Bhd, pencetak akhbar itu FKZ Printing Sdn Bhd, wartawannya K.Devandran dan bekas pengerusi MIC bahagian Petaling Jaya Selatan V.Subramaniam sebagai defendan dalam saman itu.

Peguam K.Saraswathy bagi penerbit, pencetak dan wartawan itu memberitahu media bahawa tiada asas yang diberikan hakim dalam menolak permohonan Subramaniam.

Peguam J.Chandra mewakili defendan keempat (V.Subramaniam) manakala P.Paari mewakili Subramaniam.

Dalam kenyataan tuntutannya, Subramaniam mendakwa bahawa artikel itu menggambarkan beliau sebagai ahli politik yang tidak jujur dan penipu.

Beliau memohon kepada mahkamah bagi perintah injunksi bagi menghalang defendan melalui ejen-ejen mereka atau individu daripada terus menerbitkan semula artikel itu.

Subramaniam memohon ganti rugi am, kos dan lain-lain relif yang difikirkan wajar oleh mahkamah. - BERNAMA

Artikel Sebelum

Artikel Berikut

Artikel Berkaitan

Klik

default image

Bandar unik, gaya hidup masa kini... Inilah keistimewaan Putrajaya

PUTRAJAYA bakal menjadi bandar seimbang yang bukan sahaja menumpukan aspek pentadbiran kerajaan, bahkan sektor swasta.

default image

Tiga tahun penuh derita, pernah diburu ah long... Dr Azizan kongsi cerita pahit sebelum tubuhkan RichWorks – “Kalau berjaya sahaja tapi tak bantu orang untuk berjaya, saya tak puas”

PAKAR Pemasaran No. 1 Asia dan Mentor Keusahawanan, Dr Azizan Osman berkongsi kisah suka dukanya sebelum berada di tahapnya sekarang, sewaktu program NUH2020.

Artikel Lain