suria

Alami masalah usus, lelaki 'rehat' 6 jam di tandas akhirnya dipecat... Sanggup saman majikan demi kembali bekerja

Seorang lelaki menghabiskan masa selama enam jam di dalam tandas.

GARA-GARA berada di tandas selama enam jam, seorang lelaki dipecat oleh majikannya.

Mana tidaknya, lelaki terbabit dikatakan sering menghabiskan masa di dalam tandas pada waktu bekerja kerana berehat di bilik air antara 47 minit dan 6 jam.

Bukan itu sahaja, dia yang tidak berpuas hati diberhentikan, bertindak menyaman majikannya di China.

Difahamkan lelaki yang dikenali sebagai Wang pernah menjalani pembedahan untuk masalah anorektal pada Disember 2014.

Pun begitu, dia terus mengalami kesakitan dan ketidakselesaan sehingga membuatkannya menghabiskan tiga hingga enam jam di dalam tandas setiap hari, sejak Julai 2015.

Bekas majikan Wang mendakwa bahawa dalam tempoh 10 hari, dia mengambil sejumlah 22 rehat bilik mandi, yang berlangsung antara 47 minit dan 6 jam.

Memetik peruntukan dalam buku panduan kakitangan yang berkaitan dengan kelewatan, meninggalkan kerja awal dan ketidakhadiran yang dibenarkan, syarikat yang tidak dinamakan dari Tianjin itu telah menamatkan pekerjaan Wang.

Pada Oktober 2015, Wang meminta timbang tara untuk mengembalikan kedudukannya dalam syarikat, namun mahkamah tinggi Tianjin memutuskan bahawa rehatnya tidak berada dalam 'munasabah dan keperluan fisiologi biasa'.

Susulan itu, Wang tidak berjaya mendapat pekerjaannya kembali.

Cerita ini mendapat pelbagai jawapan dalam talian, dengan sesetengah orang mempertahankan pekerja itu kerana mengalami keadaan perubatan yang serius, dan yang lain mendakwa bahawa rehatnya wajar kerana pembedahannya. - Oddity Central

Jadilah sebahagian daripada geng mStar! Follow kami di Telegram, Twitter, TikTok, Facebook, Instagram dan YouTube

Artikel Berkaitan

Artikel Lain