Piala Presiden Medan Pemilihan Atlet Sukan Sea

KUALA LUMPUR: Kejohanan Besbol Piala Presiden kali ke-4 peringkat kebangsaan bulan depan bakal menjadi medan pemilihan atlet untuk ke Sukan SEA Indonesia, November ini.

Presiden Persekutuan Besbol Malaysia (PBM), Datuk Noh Abdullah berkata melalui kejohanan ini seramai 40 atlet akan dipilih oleh ahli jawatankuasa pemilih dan senarai akhir anggota pasukan akan diketahui sebelum pertengahan Oktober.

Kejohanan Piala Presiden yang akan berlangsung di Padang Astaka Jalan Utara, Petaling Jaya dari 8 hingga 11 Sept ini bakal disertai 10 pasukan terdiri daripada kelab-kelab dan pasukan besbol dari institusi-institusi pengajian tinggi (IPT) seluruh negara.

"Setakat ini, tujuh dari 20 pasukan telah mengesahkan penyertaan mereka dan kebanyakan mereka sudah mula berlatih sejak Julai lepas," katanya kepada Bernama.

Antara pasukan yang layak ke kejohanan itu ialah Universiti Malaysia Perlis (UniMap), Politeknik Sultan Abdul Halim Mu'adzam Shah (Polimas), Universiti Pendidikan Sultan Idris (UPSI), Persatuan Besbol Kuala Lumpur, Kelab Banturaz Rhinos dari Bandar Tun Razak, Kelab Besbol Patriots dan Kelab Cougars dari Keramat. BERNAMA

Artikel Sebelum

Artikel Berikut

Keputusan Liga Sepanyol

Artikel Lain