suria

Dianggap ‘diperlakukan seperti lembu’... Kak Long 7E minta netizen henti salahkan Aliff Syukri, Baby Shima - “Datuk tak bayar saya”

Kak Long membuat penjelasan berhubung video membabitkan dirinya bersama Aliff dan Baby Shima.

GARA-gara melakukan aksi yang dianggap tidak wajar, nama individu yang pernah tular kerana insiden amukan di kedai serbaneka 7-Eleven, Kak Long kembali menjadi bahan kecaman netizen.

Malah, dua selebriti yang turut bersama Kak Long iaitu usahawan, Datuk Seri Aliff Syukri dan penyanyi, Baby Shima turut terpalit sama menerusi video gandingan mereka bertiga yang dikongsi di media sosial.

Susulan pelbagai tohmahan yang dilemparkan, Kak Long atau nama sebenarnya Wan Noor Baizura menerusi video berdurasi satu minit dan 27 saat membuat pengakuan bahawa dirinya tidak dibayar atau diupah untuk beraksi sedemikian.

"Kepada netizen-netizen yang berkata buruk kepada saya. Datuk (Aliff) sebenarnya tak ada ambil saya, upah apa pun.

"Yang terjadi tu adalah kehendak saya sendiri, saya yang buat sendiri," katanya menerusi satu video yang dimuat naik di laman sosial miliknya, petang Isnin.

ARTIKEL BERKAITAN: Jalan tempang macam cacat selepas selesai rakaman TV, Kak Long bersumpah demi Allah tiada niat persenda OKU

ARTIKEL BERKAITAN: Kak Long akhirnya akui tak pandai didik anak, sedang ikhtiar bawa Adam jumpa ustaz... bukan kejar wang tapi mahu didikan agama

Menerusi video berdurasi 21 saat, aksi Kak Long dianggap sebagai 'diperlakukan seperti lembu' oleh netizen.

Video tersebut menimbulkan pelbagai reaksi warganet yang kesal melihat Aliff seakan menarik Kak Long yang 'ditunggang' oleh Baby Shima yang duduk di atas belakangnya, seperti menunggang lembu atau kuda.

kak long pengakuan 4

Aksi Kak Long 'diperlakukan seperti lembu' menjadi perhatian netizen.

Sehubungan itu, Kak Long meminta semua pihak supaya berhenti menyalahkan Aliff dan Baby Shima.

"Cukup salahkan datuk, cukup salahkan Baby Shima. Sebab ini bukan kehendak datuk, tapi adalah kehendak saya sendiri... saya yang rela hati buat sendiri.

"Buat apa awak nak marah-marah datuk? Awak tak fikir ke perasaan orang apabila awak memfitnah saya begitu.

Tak ada orang paksa, saya dengan rela hati.

KAK LONG

"Okay selepas ni, kalau awak nak saya berubah jadi baik, awak pun perlu komen saya yang baik-baik. Cukup salahkan orang, datuk tak bayar saya apa pun untuk saya buat video ni.

"Untuk saya buat video dengan Baby Shima yang saya jadi begitu... tak ada orang paksa, saya dengan rela hati," tegasnya.

kak long pengakuan 3

Kak Long mendakwa dirinya tidak dibayar melakukan aksi sedemikian.

Menurut Kak Long, dia mahu menjalani kehidupan normal seperti orang lain.

"Saya nak hidup normal. Kalau awak cakap baik-baik dengan saya, Alhamdulillah.

"Kalau awak nak bersangka buruk dengan saya, awak fikirlah sendiri.

"Datuk tak ada kata apa-apa pada saya, tidak pun saya jadi begitu. Sebabnya ia adalah kehendak saya dengan rela hati," tambahnya.

Malah, Kak Long turut meminta semua pihak berhenti melontarkan tohmahan kepada dirinya, termasuk Aliff dan Baby Shima.

Dapatkan info dengan mudah dan pantas! Join grup Telegram mStar DI SINI

Banyak video best di YouTube mStar! Rugi kalau tak follow. Klik kat sini!

Artikel Berkaitan

Artikel Lain