suria

Buat hal la! Pengkid selamba tunai umrah pakai ihram, siap buat video latar belakang Kaabah... ramai marah sampai harap kena panah petir

Wanita berpakaian ihram menunaikan umrah undang marah netizen di media sosial.

NEGARA kita pernah digemparkan dengan kontroversi usahawan kosmetik Muhammad Sajat Kamaruzzaman yang berpakaian seperti seorang muslimah menjalani ibadah umrah bersama keluarga dan rakan-rakan.

Terkini tular pula kisah seorang perempuan memakai ihram, pakaian bagi menunaikan ibadah umrah dan haji bagi seorang lelaki, selepas ia dikongsi oleh seorang pengguna Twitter, Azmah (bukan nama sebenar).

Mengakui dirinya sebagai bekas 'teman wanita', Azmah membuat hantaran tersebut mendedahkan mengenai tindak tanduk seorang pengkid (wanita berlagak lelaki) itu ketika menunaikan umrah melalui bebenang dan perkongsian video.

“Berita tergempar, pengkid pergi umrah pakai ihram.

“M*mp*s kaulah sana semoga kena panah petir tak pun lumpuh sebelum balik. Main-main dengan hukum Allah,” tulisnya.

Jelas pengguna Twitter itu, dia sudah letih melihat segala kemungkaran dilakukan oleh 'bekas kekasihnya' selama ini.

Malah, dia juga mendakwa pengkid tersebut pernah mengajak dirinya untuk berkahwin semasa hangat bercinta dahulu selain berkongsi tangkap layar perbualan antara mereka berdua.

ARTIKEL BERKAITAN: Netizen ‘ketagih’ layan video tomboi di TikTok, ‘cair’ tengok wajah kacak persis lelaki... Wanita ini pasang niat nak berubah demi mak ayah

ARTIKEL BERKAITAN: Pasangan kekasih disangka gay walau ‘tak songsang’... awek cuba pakai cekak dicop pengkid! - “Ada masa saya kesian juga kat dia”

“Kalau ada yang nak saya spill semua, saya akan buat sebab kes macam ni tak viral tak kena tangkap dan tak insaf.

“Saya penat tengok awak menipu sampai langgar hukum Allah. Awak nak cakap saya fitnah? Saya ada screen shot (tangkap layar) conversation awak ajak saya kahwin, email awak, video awak dengan perempuan-perempuan lain,” katanya.

Wanita itu kemudian memuat naik satu video menunjukkan individu berpakaian ihram sedang merakam dirinya berlatar belakangkan Kaabah, yang didakwa sebagai pengkid.

Ciapan asal dikongsikan Azmah.

Dalam masa sama, dia juga menyatakan kebimbangan tindakan pengkid berkenaan yang dikelilingi jemaah lain akan membatalkan wuduk lelaki lain akibat bersentuhan.

“Berani eh. Sesak nafas rasa. Saya harap awak bertaubatlah N*r S******i.

“Berapa ramai lelaki batal wuduk,” katanya.

Memang dia bukan lelaki dan data dia terang-terang perempuan.

AZMAH

Bercerita lanjut, mengenai perkenalan mereka, Azmah mengakui bahawa dirinya juga pada mulanya ragu-ragu dengan status jantina 'bekas kekasih'.

Namun, dia tidak menyangka apabila ramai pengguna media sosial mengaku kenal dengan pengkid tersebut, sekali gus mengesahkan bahawa jemaah dalam video yang dikongsi adalah wanita sejati.

Tambahnya, pengkid itu pernah memberi nombor kad pengenalan identiti palsu kepadanya.

Azmah pada mulanya meragui bekas kekasihnya itu.

“Pada mulanya saya 50 - 50 bila ramai beritahu ‘boyfriend kau tu perempuan’.

“Sebenarnya ada banyak lagi saksi tampil dari TikTok dan sebagainya. Memang dia bukan lelaki dan data dia terang-terang perempuan.

“Dia tipu bagi nombor kad pengenalan lain. Tapi identity card rupanya nombor genap dan ya gambar dia. Maaf tak boleh letak gambar data dia di sini,” tegasnya.

Perkongsian ini ternyata mengundang pelbagai reaksi di laman sosial.

Rata-rata netizen berang dengan tindakan pengkid tersebut yang terang-terangan melanggar perintah Allah.

“Kalau rakyat Malaysia ada masalah nak pergi buat umrah atau haji lepas ni, kamu salahkan malaun macam ni. Punca betullah!

“MashaAllah. When agama is nothing to some of you all. Tak takut ke? Beraninya main-mainkan agama.

Individu lain turut mengaku mengenali individu ini sebagai wanita berperwatakan lelaki.

“B*d*h ke? Lepas ni kalau jemaah Malaysia susah masuk lepas ni memang nak kenalah dia ni. Eh marahnya aku,” balas netizen pada ciapan asal.

Sebelum ini, Mesyuarat Jawatankuasa Fatwa Negeri Selangor telah memutuskan dalam laman sesawang rasmi bahawa pengkid, iaitu wanita Islam yang berpenampilan dan mempunyai gerak laku serta naluri seksual seperti lelaki adalah haram di sisi Islam.

Dapatkan info dengan mudah dan pantas! Join grup Telegram mStar DI SINI

Banyak video best di YouTube mStar! Rugi kalau tak follow. Klik kat sini!

Artikel Berkaitan

Artikel Lain