Dua beranak ini sama-sama jelita... tapi si ibu lebih ‘laju’ dapat info dirinya jadi perhatian - “Mak saya tahu bukan dari saya”

Foto Adriana bersama ibunya mencuri tumpuan warga Twitter.

WAJAH jelita yang dimiliki gadis ini pastinya diwarisi daripada ibunya.

Malah, perkongsian foto perbandingan wajah mereka berdua cukup mencuri perhatian sehingga ia menjadi tular di Twitter.

Menurut Adriana Afrina, 17, dia sekadar berkongsi foto itu secara suka-suka dan cukup terkejut dengan reaksi yang diterima.

ARTIKEL BERKAITAN: TikTok punya hal, ibu 5 anak tiba-tiba popular... tanpa bantuan filter kamera - “Mami pun tak ada rutin atau tip pelik-pelik”

ARTIKEL BERKAITAN: Wow, anak dah 4 tapi 'maintain' cun, aunty awet muda sikit pun tak lokek kongsi petua!

"Sebenarnya benda ni terfikir masa saya tengah scroll galeri dan terjumpa gambar favourite mak saya masa raya tahun lepas.

"Saya post sebab dulu ada juga orang buat macam tu. Jadi kenapa tidak untuk saya buat secara suka-suka?

Adriana terkejut foto ibunya menjadi tular di laman Twitter.

"Tak jangka pun ia akan viral, kemudiannya esok tu saya bangun terus terkejut tengok notification banyak masuk," ujar Adriana kepada mStar.

Menurut gadis itu, ibunya yang dikenali sebagai Jamilah kini berusia 45 tahun.

Ada juga yang DM (direct message) tanya rahsia, tapi mak saya tak ada amalkan apa-apa pun. Cuma pakai sabun beras sahaja.

ADRIANA AFRINA

ANAK

Malah, belum sempat dia bercerita mengenai posting tular itu, ibunya terlebih dahulu tahu setelah diceritakan oleh rakan-rakan serta sepupu Adriana.

"Mak saya tahu bukan dari saya. Sepupu saya dan kawan-kawan dia yang beritahu. Saya nak cakap tapi mereka lagi laju.

"Ada juga yang DM (direct message) tanya rahsia, tapi mak saya tak ada amalkan apa-apa pun. Cuma pakai sabun beras sahaja," kongsi Adriana.

Lagi foto ibunya yang dikongsi di Twitter.

Kata gadis itu lagi, dia sama sekali tidak kisah apabila dibandingkan dengan ibunya.

Malah, anak kelahiran Selangor itu turut mengakui bahawa ibunya kelihatan cukup menawan dan menarik menerusi posting yang dikongsinya di Twitter.

Sehingga kini, posting tersebut menerima lebih 7,700 ulang kicau (Retweet) di laman Twitter.

Antara komen-komen netizen.

Malah, ia turut dihujani pelbagai komen netizen yang rata-ratanya memuji kecantikan dua beranak itu.

"Saya dapat lihat dari mana awak mewarisi gen kecantikan.

"Kakak dengan adik ke?

Posting asal yang dikongsikan di Twitter.

"Hai masih single? Hahaha gurau-gurau. By the way mak awak memang cantik.

"MasyaAllah dua-dua lawa," tulis beberapa netizen.

Menerusi laporan mStar baru-baru ini, seorang wanita berusia 41 tahun turut menjadi tular setelah fotonya dikongsi di laman Twitter.

Biarpun sudah memiliki empat cahaya mata, kisah kecantikan dan awet muda Rahayu Razali berjaya mencuri tumpuan ramai.

Nak macam-macam info? Join grup Telegram mStar!

Artikel Berkaitan

Klik

Covid-19: Seminar Dr Azizan diteruskan secara online, tapi auranya ‘fuhhh’ macam buat dalam dewan besar - “Kami tak nak tangguh kejayaan anda”

PENULARAN wabak Covid-19 semakin meruncing berikutan peningkatan mendadak jumlah kes jangkitan virus itu di Malaysia.

Wow! Usahawan dedah bagaimana SOP mampu jadikan bisnesnya lebih power

FRASA 'SOP' (Prosedur Operasi Standard) telah menjadi buah mulut dalam kalangan rakyat Malaysia sejak PKP (Perintah Kawalan Pergerakan) dimulakan pada bulan Mac 2020.

Semua ada! Menu dunia, lokasi menarik lengkapkan pakej Australia... destinasi ‘wish list’ percutian anda

AUSTRALIA bukan sahaja mempunyai pelbagai lokasi menarik tetapi menawarkan pelbagai pilihan makanan halal yang cukup mudah diakses di mana sahaja.

Kajian semula tarif IWK amat diperlukan untuk penjagaan alam sekitar dan kebersihan awam

DALAM usaha untuk mengekang penularan pandemik Covid-19 di seluruh dunia, banyak perniagaan yang terpaksa gulung tikar ketika tempoh PKP.

Ayuh utamakan keselamatan pekerja! Jom sasar kurangkan kecederaan, penyakit di tempat kerja

KESELAMATAN dan kesihatan dalam kalangan pekerja perlu sentiasa menjadi keutamaan.

Artikel Lain