Isteri trauma! Suami di sebelah, 3 warga asing masih berani buka pintu kereta - “Nak cari nasi kandar, akhir sekali beli burger tepi jalan je” - Viral | mStar

Isteri trauma! Suami di sebelah, 3 warga asing masih berani buka pintu kereta - “Nak cari nasi kandar, akhir sekali beli burger tepi jalan je”

Ain sekeluarga berdepan pengalaman ngeri itu pada Jumaat lalu.

"MASUK kereta, kunci pintu dahulu sebelum hidupkan enjin."

Demikian pesan seorang wanita setelah dia sekeluarga nyaris menjadi mangsa kepada tiga lelaki tidak dikenali di sebuah stesen minyak di Batu Feringhi, Pulau Pinang Jumaat lalu.

Menerusi kejadian sekitar pukul 7.30 malam itu, Ain Syafiqa Azmi, 29, berada di dalam kereta bersama suami, Muhammad Haziq Mohd Salman, 29, dan anak mereka yang berusia tiga tahun.

ARTIKEL BERKAITAN: Hairan dapat semula barang peribadi 20 minit selepas diragut, “Kalau dia tak ada duit nak beli susu anak, saya maafkan”

ARTIKEL BERKAITAN: Kejutan birthday adik bertukar tragedi! Kek hancur... kakak cedera diseret peragut, rasa bersalah kawan pun kena sekali

"Masa tu suami baru masuk kereta selepas keluarkan duit. Kami parking betul-betul depan pintu stesen minyak. Saya pula masa tu tengah tengok phone, dari ekor mata saya macam perasan ada orang datang dekat luar pintu.

"Muka dia tengok kiri kanan, tapi tangan dia nak buka pintu sebelah saya. Seorang lagi cuba buka pintu belakang.

"Saya jerit suruh suami lock pintu. Tapi nasib baik dia dah lock, suami terus tekan minyak selepas itu," ujarnya kepada mStar.

Malam tu konon nak cari nasi kandar, akhir sekali beli burger tepi jalan je, balik makan kat hotel.

AIN SYAFIQA AZMI

Mesra disapa Ain, dia berkata tiga lelaki itu kelihatan seperti orang dari Timur Tengah atau Amerika Latin.

Susulan kejadian berkenaan, dia juga sudah membuat laporan di Balai Polis Batu Feringhi.

Menurut Ain, dia berada di negeri itu selama tiga hari untuk bercuti bersama keluarga.

Tambahnya, dia mengakui trauma dan mood bercuti juga seolah-olah lenyap sebelum berangkat pulang ke Kuala Lumpur pada Sabtu.

Perkongsian kisah itu di Twitter adik kepada Ain.

"Malam tu konon nak cari nasi kandar, akhir sekali beli burger tepi jalan je, balik makan kat hotel.

"Tak adalah sampai trauma tak nak datang Pulau Pinang, tapi lepas ni akan beringat walau di mana sahaja. Masuk kereta, pertama sekali kena kunci pintu. Jangan main phone, tapi perhati keadaan sekeliling.

"Saya trauma sampai termimpi-mimpi. Tak tahu senjata apa mereka bawa, mujurlah tak sempat buka pintu," katanya lagi.

Kisah mengenai Ain dikongsi di laman Twitter oleh adiknya sehingga tular.

Selain Twitter, Ain sendiri turut berkongsi kisah itu di Facebook miliknya sebagai peringatan bersama buat orang ramai.

kunci , pintu kereta , perompak , Batu Feringhi

Klik

default image

Covid-19: Seminar Dr Azizan diteruskan secara online, tapi auranya ‘fuhhh’ macam buat dalam dewan besar - “Kami tak nak tangguh kejayaan anda”

PENULARAN wabak Covid-19 semakin meruncing berikutan peningkatan mendadak jumlah kes jangkitan virus itu di Malaysia.

default image

TVET ada potensi besar untuk kerjaya masa depan, ini lepasan SPM perlu tahu untuk jadi graduan ‘terhangat di pasaran’

HEBAT calon-calon SPM tahun 2019 apabila pencapaian mereka lebih baik berbanding tahun sebelumnya.

Artikel Lain