Pesakit kanser diusung ke pejabat keluarkan wang caruman, KWSP mohon maaf - Semasa | mStar

Pesakit kanser diusung ke pejabat keluarkan wang caruman, KWSP mohon maaf

KWSP memohon maaf kepada keluarga seorang pencarum KWSP berhubung pengalaman perkhidmatan kurang menyenangkan yang dialami mereka.

KUMPULAN Wang Simpanan Pekerja (KWSP) pada Ahad memohon maaf kepada keluarga seorang pencarum KWSP berhubung pengalaman perkhidmatan kurang menyenangkan yang dialami mereka.

“KWSP ambil maklum mengenai berita yang sedang tular berkaitan pengalaman perkhidmatan dari salah seorang ahli KWSP di Johor Bahru. KWSP amat kesal dan mohon maaf atas pengalaman kurang menyenangkan yang dialami ahli tersebut dan keluarganya.

Pihak KWSP telah menghubungi dan berjumpa dengan ahli tersebut dan keluarganya untuk memahami situasi ini dengan lebih lanjut,” menurut Jabatan Perhubungan Korporat KWSP dalam satu kenyataan.

Dilaporkan seorang pengguna media sosial menzahirkan rasa kesal kerana kakaknya yang merupakan pencarum KWSP dan terlantar sakit akibat kanser dibawa menaiki ambulan ke pejabat berkenaan bagi pengesahan cop jari untuk memohon pengeluaran wang simpanan KWSP bagi tujuan rawatan.

Selain membantu kes pencarum tersebut, KWSP juga akan menggunakan pengalaman kali ini untuk memperbaiki proses yang sedia ada dalam memberikan perkhidmatan yang lebih baik dan prihatin kepada ahli.

KWSP menegaskan pihaknya sentiasa mengambil berat aduan atau maklum balas pencarum mengenai tahap perkhidmatan untuk tujuan penambahbaikan berterusan. - Bernama

kwsp , kanser

Artikel Sebelum

Labuhkan tirai 2019 dengan penuh kemanisan

Artikel Berikut

Warga emas maut terjatuh dari tingkat 13

Klik

default image

TVET ada potensi besar untuk kerjaya masa depan, ini lepasan SPM perlu tahu untuk jadi graduan ‘terhangat di pasaran’

HEBAT calon-calon SPM tahun 2019 apabila pencapaian mereka lebih baik berbanding tahun sebelumnya.

default image

Covid-19: Seminar Dr Azizan diteruskan secara online, tapi auranya ‘fuhhh’ macam buat dalam dewan besar - “Kami tak nak tangguh kejayaan anda”

PENULARAN wabak Covid-19 semakin meruncing berikutan peningkatan mendadak jumlah kes jangkitan virus itu di Malaysia.

Artikel Lain