Dokumentari Malaysia Pikat Bakal Pembeli Di Mipcom - Semasa | mStar

Dokumentari Malaysia Pikat Bakal Pembeli Di Mipcom

Dokumentari yang memaparkan keindahan Lembah Danum di Lahad Datu antara yang menarik perhatian ramai.
CANNES: Dokumentari yang dihasilkan oleh Cineorama Sdn Bhd yang berpangkalan di Kuala Lumpur telah menarik perhatian beberapa bakal pembeli antarabangsa di Pameran Perdagangan Audio Visual Dunia (Mipcom) 2014, yang disifatkan sebagai antara pasaran terbesar bagi kandungan hiburan.

 

Pengarah Cineorama Jefry Talib berkata sejak beberapa hari lepas, syarikat kreatif yang diasaskannya pada tahun 2003 telah mengadakan perbincangan dengan beberapa bakal pembeli yang berminat dengan dokumentari yang dihasilkannya seperti 'Maliau Basin' dan 'Lembah Danum.

"Sebuah syarikat dari Turki menunjukkan minat dalam 'Lembah Danum' manakala seorang lagi dari United Kingdom berminat dengan 'Maliau Basin'," kata beliau di luar acara Mipcom di sini.

Jefry berkata, beliau sedang menimbang kemungkinan urusniaga antara US$50,000 dan US$60,000.

Cineorama menyediakan reka bentuk kreatif, identiti penjenamaan, percetakan, penyiaran, pengurusan acara dan pelbagai khidmat reka bentuk.

Pameran tahunan itu, yang menghimpunkan penjual dan pembeli kandungan kreatif dari seluruh dunia, dilihat sebagai platform strategik untuk mempamerkan produk Malaysia.

Penyertaan Malaysia dalam Mipcom adalah anjuran bersama Perbadanan Kemajuan Filem Nasional Malaysia, Perbadanan Pembangunan Multimedia, dan Suruhanjaya Komunikasi dan Multimedia Malaysia, dengan kerjasama Perbadanan Pembangunan Perdagangan Luar Malaysia, Tourism Malaysia dan Persatuan Kandungan Kreatif Malaysia.


Lembah Danum , Maliau Basin

Artikel Sebelum

Artikel Berikut

Klik

default image

Tiga tahun penuh derita, pernah diburu ah long... Dr Azizan kongsi cerita pahit sebelum tubuhkan RichWorks – “Kalau berjaya sahaja tapi tak bantu orang untuk berjaya, saya tak puas”

PAKAR Pemasaran No. 1 Asia dan Mentor Keusahawanan, Dr Azizan Osman berkongsi kisah suka dukanya sebelum berada di tahapnya sekarang, sewaktu program NUH2020.

default image

Bandar unik, gaya hidup masa kini... Inilah keistimewaan Putrajaya

PUTRAJAYA bakal menjadi bandar seimbang yang bukan sahaja menumpukan aspek pentadbiran kerajaan, bahkan sektor swasta.

Artikel Lain