Naib Canselor UiTM Bakal Beri Ceramah Di Universiti Oxford - Semasa | mStar

Naib Canselor UiTM Bakal Beri Ceramah Di Universiti Oxford

Tan Sri Profesor Sahol Hamid Abu Bakar
SHAH ALAM: Naib Canselor Universiti Teknologi Mara (UiTM) Tan Sri Profesor Sahol Hamid Abu Bakar akan memberi ceramah tentang bagaimana melahirkan usahawan berjaya di Universiti Oxford, United Kingdom (UK) bulan depan.

Beliau berkata beliau dijemput universiti terkemuka dunia itu sebagai penceramah dalam 'Entrepreneurial University Leaders Programme' yang bakal disertai wakil lebih 20 universiti dari seluruh UK pada 10 Julai ini.

"Saya telah dipelawa untuk memberi ceramah mengenai bagaimana UiTM dapat melahirkan usahawan berjaya. Saya merupakan satu-satunya penceramah yang dijemput dari UiTM dan ia menjadi suatu kebanggaan buat kami," katanya kepada pemberita selepas meraikan pemenang kejohanan debat seluruh Asia, di sini Selasa.

Beliau menyifatkan jemputan itu sebagai peluang untuk menaikkan nama UiTM di peringkat dunia. 

"Ini juga adalah satu permulaan di mana Universiti Oxford telah mengiktiraf UiTM sebagai universiti yang berjaya melahirkan pelajar berpotensi tinggi," tambahnya.

Majlis itu meraikan empat pelajar UiTM yang menduduki antara 10 tempat terbaik dalam pertandingan debat berkenaan yang berlangsung 2 Jun lepas.

Artikel Sebelum

Artikel Berikut

Klik

default image

Jom bantu bayar balik pinjaman PTPTN pekerja! Pelepasan cukai antara 7 kelebihan untuk dinikmati majikan

HUBUNGAN majikan dan pekerja ibarat irama dan lagu, kedua-duanya saling memerlukan antara satu sama lain demi kelangsungan operasi syarikat.

default image

CPA Australia platform berkualiti, pantas capai kelayakan perakaunan diiktiraf global

JIKA anda mempunyai kelayakan yang sewajarnya dalam industri perakaunan, perbankan dan kewangan, ia boleh memberikan prospek kerja dan kepelbagaian projek kepada anda.

default image

Teknologi analitik data raya asas pelaksanaan inisiatif kerajaan masa depan – Saifuddin Nasution

PROGRAM Subsidi Petrol merupakan inisiatif kerajaan untuk meringankan beban isi rumah berpendapatan rendah melalui pengagihan semula subsidi petrol.

default image

WKB 2030: Perangi rasuah, selamatkan pembangunan ekonomi negara

TUN Dr Mahathir Mohamad ulangi saranan supaya menghapuskan gejala rasuah dan penyalahgunaan kuasa yang menghalang pengagihan kekayaan secara adil.

default image

Ketahui 8 petunjuk bagi memantau manfaat WKB 2030 dikongsi rakyat

INDIKASI sosial sedang dibina bagi memastikan Wawasan Kemakmuran Bersama 2030 (WKB 2030) memenuhi sasaran dan memberi manfaat kepada semua.

Artikel Lain