Sokongan Masyarakat India Terhadap BN Semakin Meningkat - Presiden MIC - Semasa | mStar

Sokongan Masyarakat India Terhadap BN Semakin Meningkat - Presiden MIC

GEORGE TOWN: Presiden MIC Datuk Seri G. Palanivel yakin sokongan masyarakat India di Pulau Pinang terhadap Barisan Nasional (BN) semakin meningkat berdasarkan maklum balas yang diterima.

Beliau berkata masyarakat India dipercayai akan menentukan kemenangan beberapa kerusi penting di negeri itu pada pilihan raya umum ke-13.

"Dalam pilihan raya umum ke-13 kita mahu sokongan rakyat India kembali kepada BN. Jika kita menang satu kerusi, kita boleh tambah kekuatan di Pulau Pinang.

"Siang dan malam MIC bekerja di Pulau Pinang untuk kembalikan sokongan rakyat kepada BN," katanya kepada pemberita selepas majlis penyampaian sumbangan kepada pelajar cemerlang Ujian Pencapaian Sekolah Rendah tahun 2011, di sini, Ahad.

Palanivel yang juga Menteri di Jabatan Perdana Menteri, berkata apa yang penting ketika ini ialah untuk memenangi semula dua kerusi MIC di negeri itu dan menambah bilangan kerusi BN pada pilihan raya akan datang.

Mengenai calon yang akan bertanding pada pilihan raya umum ke-13, beliau berkata ia akan diumum selepas Perdana Menteri Datuk Seri Najib Tun Razak membubarkan Parlimen.

"Tiap-tiap tempat saya pergi mereka tanya siapa calon MIC? Mana saya boleh jawab sekarang. Ia bukan masa yang betul untuk mengumumkan calon. Tapi kini adalah masa yang tepat untuk bekerja bagi mendapatkan sokongan masyarakat India.

"Kita akan memperkenalkan calon kita selepas Parlimen dibubar dan selepas B Nsetuju siapa calon yang tepat untuk bertanding di kawasan-kawasan ini," katanya. - BERNAMA

Artikel Berkaitan

Lebih Artikel