Air Asia X Kini Terbang Dari Lapangan Terbang Gatwick Di London

LONDON: Air Asia X mengubah operasi pangkalannya dari Lapangan Terbang Antarabangsa Stansted London ke Lapangan Terbang Gatwick, dengan penerbangan sulung berlepas pada pukul 5.25 petang (GMT) Isnin.

Ketua Komersil Asia X Darren Wright berkata langkah itu akan membantu merangsang pertumbuhan laluan Kuala Lumpur-London.

"Kami mahu terus memberi tambang yang menguntungkan kepada penumpang, serta menjalankan promosi untuk menggalakkan penumpang melakukan banyak perjalanan dari dan ke London serta Kuala Lumpur," katanya pada pelancaran penerbangan itu di sini semalam.

Syarikat penerbangan tambang rendah itu memutuskan untuk menukar lokasi operasi lapangan terbangnya pada Julai bagi menyediakan penumpang dengan lebih banyak opsyen penyambungan perjalanan.

Pelawat yang tiba di London menerusi Lapangan Terbang Gatwick boleh mendapat manfaat penyambungan perjalanan ke pelbagai bandar raya di United Kingdom (UK) dan destinasi lain di Eropah.

Air Asia X memulakan penerbangan ke London pada Mac 2009.

Syarikat penerbangan itu menawarkan penerbangan tiga kali seminggu pada November dan akan menambah kekerapan sehingga enam kali seminggu mulai Disember 2011 hingga Mac 2012.

Lapangan Terbang Gatwick ialah lapangan terbang satu landasan yang paling sibuk di dunia dan kedua paling sibuk di UK.

Ia terletak kira-kira 45 km dari London. - BERNAMA

Artikel Sebelum

Artikel Berikut

Klik

Tak ada idea nak masak apa? Ini 5 program memasak menarik untuk anda tune in, no.2 paling kecoh!

LIMA program masakan terbaik yang boleh anda tonton secara streaming di Astro GO

Jom senyum bersama tersayang sambil menonton banyak pilihan prabayar sepanjang Ramadan, Syawal... hanya di NJOI Prepaid!

TIGA pilihan pek baharu bersama 16 saluran ala-carte untuk pelanggan NJOI sepanjang Syawal ini.

Sedih tak dapat beraya di kampung? Jom hidupkan suasana raya, menu Syawal boleh dihidang di mana-mana... Pek Ceria Raya kan ada!

TAK dapat balik kampung! Barangkali begitulah yang luahan dan keluhan kebanyakan kita yang menyambut 1 Syawal kali ini.

Semuanya di hujung jari anda... bawakan senyuman buat mereka yang kurang bernasib baik, itulah kempen Raya HLB

HONG Leong Bank dan Hong Leong Islamic Bank (HLB atau Bank) memperkenalkan kempen 'Jauh Di Mata, Dekat Di Hati' sebagai salah satu usaha membantu golongan kurang bernasib baik.

Artikel Lain