Dua Muka Dikesan Pada Kamera Tersembunyi - Abdul Khalid - Semasa | mStar

Dua Muka Dikesan Pada Kamera Tersembunyi - Abdul Khalid

SHAH ALAM: Menteri Besar Selangor Tan Sri Abdul Khalid Ibrahim pada Khamis mendedahkan bahawa dua wajah dikesan dalam rakaman kamera tersembunyi yang diletakkan di pejabatnya Ogos lalu.

Beliau berkata rakaman yang diperiksa oleh seorang penyiasat persendirian dan staf kerajaan negeri menunjukkan dua orang itu sedang menukar bateri kamera.

"Ketika memeriksa rakaman dengan lebih teliti, perakam suara yang dibina dalam kamera itu mendedahkan nama lelaki yang disebut 'Fais'," katanya kepada wartawan selepas menghadiri sidang dewan negeri di sini, Khamis.

Abdul Khalid bagaimanapun berkata beliau masih perlu melihat rakaman itu tetapi mahu memberikan penyiasat itu masa yang secukupnya untuk menyiapkan siasatan.

Beliau berkata laporan polis tidak akan dibuat ketika ini oleh kerana kerajaan negeri ingin menyiasat insiden itu terlebih dulu.

Pada Ogos 2010, Menteri Besar mendedahkan bahawa sebuah kamera ditemui tersembunyi di pejabatnya yang merakam aktivitinya.

Beliau berkata beliau mengesan kamera Fuji itu pada belebas di balik tirai di pejabatnya bila baterinya lemah dan beliau mendengar suatu bunyi.

Mengulas isu lain, Abdul Khalid menolak dakwaan pembangkang bahawa pendapatan negeri mengalami defisit.

Beliau berkata Selangor telah mencapai lebihan RM124.2 juta tahun lalu berbanding RM65.9 juta pada tahun 2009.

Abdul Khalid, yang juga Adun Ijok, berkata jabatan kewangan negeri Selangor melaporkan bahawa akaun pendapatan diumumkan pada akhir tahun sebaliknya menunjukkan bahawa Selangor mengutip RM732.2 juta tahun lalu berbanding RM608.1 juta pada 2009, meningkat sebanyak 24.3 peratus.

Adun Sungai Burong Syamsuddin Mohd Lias membidas kerajaan negeri kerana penurunan 26.3 peratus kutipan hasil kepada RM1.3 bilion tahun lalu dari RM1.764 bilion pada 2009. -BERNAMA

Artikel Sebelum

Artikel Berikut

Golongan Muda P. Pinang Akan Sokong BN

Artikel Berkaitan

Klik

default image

Wawasan Kemakmuran Bersama 2030 sasar rapatkan jurang pendapatan rakyat... ini fakta penting yang anda perlu tahu

EKONOMI negara akan distruktur semula menerusi Wawasan Kemakmuran Bersama 2030 (WKB 2030).

default image

Ketahui 8 petunjuk bagi memantau manfaat WKB 2030 dikongsi rakyat

INDIKASI sosial sedang dibina bagi memastikan Wawasan Kemakmuran Bersama 2030 (WKB 2030) memenuhi sasaran dan memberi manfaat kepada semua.

default image

Putrajaya... tak kenal maka tak cinta

PUTRAJAYA dibina atas sebuah impian. Dan berdasarkan beberapa pertimbangan, ia merupakan lokasi impian untuk didiami.

default image

15 prinsip tulang belakang untuk capai matlamat WKB2030

LIMA belas prinsip panduan digariskan berasaskan tiga aspek penting iaitu pembangunan untuk semua, menangani jurang kekayaan dan pendapatan serta negara bersatu, makmur dan bermaruah.

default image

WKB 2030: Ke arah masa depan rakyat dan negara yang lebih cerah

WAWASAN ini menjamin kemakmuran dan kekayaan akan dinikmati bersama tanpa mengabaikan tanggungjawab membela masyarakat bandar dan desa yang berpendapatan rendah serta miskin.

Artikel Lain