suria

Terhutang budi dan nyawa... Lelaki ini kongsi kebaikan Siti Nurhaliza biaya kos pembedahan jantung anaknya 

Siti didakwa membantu membiayai kos rawatan jantung 11 tahun lalu.

KETULUSAN hati penyanyi Datuk Seri Siti Nurhaliza terbongkar apabila seorang individu mendedahkan penyanyi tersebut pernah membiayai kos rawatan Allahyarham anaknya yang menghidap penyakit jantung berlubang.

Menerusi perkongsian video di TikTok, individu yang dikenali sebagai Adiey Salleh itu mengimbau kisah yang berlaku kira-kira 11 tahun lalu.

Menurut Adiey, pada ketika itu dia dan isteri berada di Institut Jantung Negara (IJN) untuk meneruskan proses pembedahan dengan mengeluarkan simpanan Kumpulan Wang Simpanan Pekerja (KWSP) sebagai langkah akhir menyelamatkan nyawa anak mereka.

siti2 - 1

Kebaikan Siti dikongsi oleh seorang individu menerusi TikTok.

"Kisah di IJN pada 20 Jun 2012, anak saya perlu menjalani pembedahan jantung berlubang.

"Saya dan isteri berada di dalam bilik tafsiran hospital tiada pilihan... kami ingin mengeluarkan KWSP pada waktu itu.

"Terkenanglah sekejap... tiba-tiba wakil Simply Siti datang terus menawarkan bantuan kewangan untuk kos pembedahan," katanya.

ARTIKEL BERKAITAN: Kecoh Siti Nurhaliza dan Ernie Zakri bakal berduet, Mal Hamka perjelas muncul di studio bersama mereka

ARTIKEL BERKAITAN: 'Sitism' kejutan Siti Nurhaliza buat peminat, ada maksud di sebalik nama album baharu

Dalam pada itu, Adiey berkata, sehingga ke hujung nyawanya dia tidak dapat membalas kebaikan Siti dan mendoakan agar penyanyi lagu Menjaga Cintamu itu diberikan keberkatan dalam hidup.

Kata Adiey, biarpun anaknya sudah tiada lagi, namun dia tetap bersyukur kerana diberi kesempatan selama tiga bulan untuk berkongsi kasih sayang dengannya.

"Kami sekeluarga pernah terhutang nyawa dan budi dengan Siti... Demi Allah perkara ini benar. Berderai air mata jantan saya. Terima kasih Siti.

"Saya akan kenang sepanjang hayat dan hanya Allah yang mampu membalasnya. Saya doakan Siti terus diberkati Allah.

"Anak saya pun sudah tiada (meninggal dunia). Sempatlah dia berlari dan beraya... tiga bulan dia hidup bersama kami," ujarnya.

Jadilah sebahagian daripada geng mStar! Follow kami di Telegram, Twitter, TikTok, Facebook, Instagram dan YouTube

TONTON VIDEO PILIHAN!

Artikel Lain