Dua bulan menunggu, rupa-rupanya Nina Iskandar kena 'scam' kedai online - “Saya sepatutnya buat research sebelum beli”

Pelakon Nina Iskandar ditipu kedai atas talian yang mendakwa menjual barangan bayi.

GARA-GARA tidak membuat selidikan terlebih dahulu, pelakon Nina Iskandar menjadi mangsa penipuan sebuah kedai menjual barangan bayi secara dalam talian.

Nina atau nama sebenarnya Nur Akmalina Iskandar, 29, berkata dia tidak menerima barang tersebut biarpun sudah membuat bayaran penuh kepada pemilik akaun itu.

ARTIKEL BERKAITAN: “Kami sudah cukup bertolak-ansur tetapi dia menyalak semula” - Nina Iskandar mahu teruskan saman bekas isteri Lan

"Saya terjumpa satu iklan di Instagram. Saya belanjakan ratusan ringgit untuk beli barang-barang anak saya daripada laman web tersebut pada 8 April lalu.

"Yang lucunya, mereka tak pernah beri saya tracking number yang betul. Mereka cuma beritahu nombor tempahan saja," katanya.



Nina berkongsi pengalaman ditipu kedai online di Instagram Story pada Sabtu.

Nina berkata, dia juga masih tidak menerima nombor jejak barang yang dibeli walaupun sudah dua minggu membuat pembelian.

Malah, barang tersebut masih tidak sampai pada tarikh yang dijanjikan.

"Dua minggu berlalu, saya masih belum terima apa-apa. Bila saya minta tracking link baru mereka beri.

"Barang pun tak sampai pada tarikh yang dijanjikan. Saya sentiasa periksa masa barang itu dijangka sampai.

Saya sepatutnya buat research sebelum beli. Betapa bodohnya saya

NINA ISKANDAR

PELAKON

"Masa itu asyik berubah dan asyik ditunda," katanya.

Pelakon drama Setelah Cinta Itu Pergi ini berkata dia membuat keputusan untuk menghantar emel kepada kedai tersebut untuk membuat aduan tentang pembeliannya setelah dua bulan tidak mendapat apa-apa berita.

Namun, Nina menyedari dia ditipu selepas mendapati nombor jejak yang diberi kedai itu langsung tidak wujud.

"Dah dua bulan berlalu dan hari ini saya periksa lagi sekali, dan buat keputusan untuk hantar emel pada mereka.

"Rupa-rupanya tracking number tu tak wujud pun. Terus saya terfikir, adakah saya ditipu?" ujarnya.

Nina berkata, dia menyedari kesilapan dari pihaknya yang tidak memeriksa kesahihan kedai tersebut sebelum membelanjakan wangnya.

"Ketika itu barulah saya buat research. Salah saya, saya tahu.

"Saya sepatutnya buat research sebelum beli. Betapa bodohnya saya," tulisnya.

Nina berkahwin dengan Azlan Adzanan pada dan dikurniakan seorang cahaya mata lelaki.

Nak macam-macam info? Join grup Telegram mStar!

Nina Iskandar

Artikel Berkaitan

Artikel Lain