“Dah lama saya maafkan dia” - Ziana Zain - Hiburan | mStar

“Dah lama saya maafkan dia” - Ziana Zain

Ziana Zain lega akhrinya proses perceraiannya berjalan dengan baik.

SHAH ALAM: Penyanyi Ziana Zain tidak menyimpan dendam terhadap bekas suaminya, Armin Zaharin Ahmad Zambri sepanjang 20 tahun mereka berkongsi kasih sebagai suami-isteri.

Ziana atau Siti Roziana Zain, 50, berkata, dia bukan seorang pendendam malah sudah lama memaafkan Armin sebelum mereka bercerai lagi.

ARTIKEL BERKAITAN: Mahkamah larang Armin dekati Ziana Zain dan anak didera

ARTIKEL BERKAITAN: Hanya bertahan 20 tahun, Armin ceraikan Ziana talak satu

“Sudah lama saya maafkan... Saya tidak berdendam dan saya bukannya orang yang begitu,” katanya.

Terdahulu di Mahkamah Rendah Syariah di sini, Armin, 53, melafazkan cerai talak satu terhadap Ziana pada pukul 2.45 petang.

Mengulas mengenai perceraiannya, Ziana berkata dia masih belum dapat mentafsirkan situasi itu namun bersyukur ia selesai dengan baik.

Ziana memberitahu dia berharap semua pihak dapat mendoakan segala urusannya dan bekas suami dipermudahkan walaupun mereka tidak lagi mempunyai ikatan suami-isteri.

mStar Default Image
Gambar kenangan Ziana Zain bersama suami dan anak-anak mereka.

“Saya sendiri tak tahu nak cakap apa atau mentafsirkan air mata saya namun Alhamdulillah semuanya selesai dengan baik.

“Sekarang fokus saya hanyalah anak-anak dan perkara lain saya tidak mahu fikir buat masa ini,” ujarnya.

Ziana dan Armin bernikah pada 9 Mei 1998 dan hasil perkahwinan mereka dikurniakan empat orang cahaya mata iaitu Muhammad Aiman, 18, dan Muhammad Ammar, 14, serta pasangan kembar, Muhammad Ariel dan Siti Nur Kaseh, 9.

Perkahwinan mereka mencatat sejarah tersendiri kerana ia diadakan secara terbuka dengan kehadiran ribuan peminat yang ingin menyaksikan detik istimewa itu selain ia disiarkan secara langsung menerusi TV3.

Ketika perkahwinan Armin ialah ketua pramugara, Sistem Penerbangan Malaysia (MAS) namun telah menamatkan jawatannya beberapa tahun lalu.

Kemelut rumah tangga mereka menjadi lebih besar selepas Armin dihadapkan ke mahkamah atas pertuduhan jenayah iaitu mencederakan seorang anaknya pada Mac lalu.

Ziana Zain , Armin Zaharin

Artikel Sebelum

Artikel Berikut

Artikel Berkaitan

Artikel Lain