Perniagaan Butik Jadi Sebab Dynas Kurangkan Aktiviti Seni

KUALA LUMPUR: Pelakon Dynas Mokhtar mengakui dia mula memperlahankan aktiviti lakonannya selepas sibuk menguruskan butik pakaian untuk ibu mengandung miliknya, Dynas Nursing Attire (DNA).

Kata Dynas, selepas sembilan tahun mengacara dan berlakon, tibalah masanya untuk dia memberi laluan kepada pelakon-pelakon baru mengembangkan bakat mereka dalam industri lakonan pula.

"Sebelum ini saya sudah cuba macam-macam aktiviti berkaitan bidang seni kecuali menyanyi. Rasanya masa saya untuk perkara itu sudah habis dan kini tibalah giliran muka-muka baru pula untuk menonjolkan bakat.

"Lebih-lebih lagi selepas mempunyai anak dan perniagaan DNA, masa yang saya ada semakin terhad membuatkan saya sukar untuk aktif berlakon seperti dulu," katanya.

Tambah Dynas, atas sebab itu dia hanya akan berlakon jika watak dan skrip yang diberi menarik perhatian selain mempunyai krew produksi yang pernah bekerja sama dengannya.

"Tak mungkin saya akan berhenti berlakon. Tetapi saya akan berlakon jika skrip yang diberi itu bagus serta krew produksi juga mesti pernah bekerja dengan saya. Lebih senang untuk kita berkomunikasi dan faham kerja masing-masing," tuturnya.

Menurut ibu kepada Khyra Khalisa yang berusia setahun itu, dia gembira dengan kehidupannya pada hari ini lebih-lebih lagi melihat perniagaan butiknya semakin maju dan diterima umum.

Malah Dynas sedang merancang untuk memperluaskan perniagaannya dengan membuka sebuah lagi butik di Subang, dekat sini tidak lama lagi.

"InsyaAllah saya akan membuka sebuah lagi butik yang lebih besar. Takut juga nak buka kedai besar kerana ia mengundang risiko yang lebih tinggi, tetapi saya harus mengharunginya dengan mencari rakan kongsi untuk butik baru tersebut.

"Tidak sangka dalam masa empat bulan, penerimaan orang ramai terhadap DNA amat memberangsangkan, sampai tak cukup stok dibuatnya. Malah mereka mengharapkan rekaan baru yang dikeluarkan setiap bulan.

"Sedangkan rekaan baru hanya muncul setiap empat bulan. Alhamdulillah, perniagaan saya berjalan dengan lancar mengikut perancangan," ujarnya.

Butik DNA terletak di tingkat satu pusat beli-belah The Curve, Damansara, dekat sini.

Artikel Sebelum

Artikel Berikut

Berat Badan Beego Turun Kerana 'Libas'

Klik

Berkongsi rezeki... itulah maksud di sebalik amalan membayar cukai

HARI ini, Malaysia dilanda krisis pandemik Covid-19 yang telah memberi banyak kesan kepada semua lapisan masyarakat.

Duka Covid-19 seakan terubat, TNB sinari hidup golongan memerlukan, agih zakat cecah RM4.36 juta

TNB tampil dengan inisiatif perkongsian rezeki melalui pengagihan wang wakalah zakatnya ke seluruh pelusuk tanah air.

Ketahui 7 cara mudah sediakan makanan di rumah

SEBENARNYA tak susah untuk menaik taraf ruang peribadi anda terutamanya dapur bagi memudahkan dan melancarkan hari-hari anda di rumah.

Covid-19 bukan sekadar pandemik, buktikan kepentingan dunia digital... dorong MYNIC lebih rancak bantu bisnes online

MYNIC menawarkan program latihan pemasaran digital, dengan membawa perniagaan luar talian ke dalam talian dan seterusnya menghadapi pasaran ekonomi digital global.

Artikel Lain